Saturday, January 22, 2022

Γιατί διογκώνεται και μεγεθύνεται η βία στα πανεπιστήμια

 Για να «σκεπάσει» την αποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, τη μετατροπή τους σε πανεπιστήμια επιχειρήσεις και τέλος να τα απαξιώσει  για να ανοίξει ο δρόμος προς τα ιδιωτικά.

Για να δικαιολογήσει μια άσκοπη, μη εφαρμόσιμη νομοθέτηση που ικανοποιεί το ακροδεξιό ακροατήριο της κυβέρνησης (άσυλο, πανεπιστημιακή αστυνομία).

Γιατί στον εκπαιδευτικό χώρο υπάρχουν ακραίες ανισότητες, οι φτωχοί δεν σπουδάζουν πλέον και κοινωνική βία που αποκρύπτεται και η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει το ενδιαφέρον των πολιτών. Η κοινωνική βία στα πανεπιστήμια εκφράζεται με την υποβάθμιση των πτυχίων, την ανεργία και την ετεροαπασχόληση χωρίς καμία προοπτική , την μετανάστευση των νέων επιστημόνων

Η βία στα πανεπιστήμια είναι βία έντασης με εφημερίδες τοίχου και πανό (ρύπανση τη λένε κάποιοι με σκουριασμένα μυαλά) και με καταλήψεις κάποιων αιθουσών ή εγκαταλειμμένων κτιρίων καμιά φορά, μη αξιολογήσιμη ποινικά και με ασύμμετρη καταστολή. Πάνοπλοι αστυνομικοί καταδιώκουν ανίσχυρους φοιτητές. Η στοχοποίηση του φοιτητικού κινήματος, μικρού αριθμού φοιτητών και των πανεπιστημίων τους και η παρουσία της αστυνομίας εκεί παράγει βία. Η βία δεν λύνει κοινωνικά προβλήματα ούτε και προβλήματα εκπαίδευσης.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home