Sunday, January 16, 2022

Επικαιρότητα… updated

α)
- Μαζί μα την κατάρρευση του σχεδιασμού και της κατασκευής του Med Stream κατέρρευσε και η εξωτερική πολιτική της τελευταίας 10-ετίας.

Το Ισραήλ αναζητεί νέες διαδρομές στην Τουρκία για να μεταφέρει το δικό του φυσικό αέριο και ζητεί συμμαχικές σχέσεις για να αποτρέψει τη συνεργασία – συμμαχία Τουρκίας – Ιράν.

Η Αίγυπτος για τη οριοθέτηση της ΑΟΖ ανατολικά της Ρόδου – Καστελλόριζο προτιμά την οριοθέτηση με την Τουρκία και όχι με την Ελλάδα. Επιδιώκει φιλικές ή συμμαχικές σχέσεις με την Τουρκία για α κατευνάσει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους αλλά και για να έχει τη στήριξή της στη Λιβύη για να επιτύχει καλύτερες θέσεις.

Αυτή η πολιτική οδήγησε τη Χώρα σε ένταση με την Τουρκία και σε αχρείαστους εξοπλισμούς που έγιναν – γίνονται σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών της.

β)
Ελλάδα παραβιάζει τη αρχή της ουδετερότητας και της μη στρατιωτικής ανάμειξης:
- στέλνοντας μια συστοιχία πυραύλων στη Εμπόλεμη Σαουδική Αραβία χωρίς να το έχουν ζητήσει διεθνείς οργανισμοί η το Συμβούλιο Ασφαλείας
- με την υπογραφή της Ελληνο Γαλλικής Συμφωνίας και ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή στην περιοχή της Σαχέλ.
- με τη διέλευση στρατευμάτων και πολεμικού υλικού δια μέσου της Ελλάδος στην εύφλεκτη Ρωσο Ουκρανική περιοχή.

γ) Η αναζήτηση φιλικών χωρών και τα ταξίδια του Υπ. Εξ. είναι στη σωστή κατεύθυνση, όχι γιατί θα αποδώσουν κάτι σημαντικό, αλλά γιατί φαίνεται να έχει γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τους "εταίρους" μας της ΕΕ και τον υπερατλαντικό παράγοντα.

δ)
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο  τελεί υπό κατάληψη μετά απόφαση της Γ.Σ. με αφορμή τα όσα γράφονται για τον ξυλοδαρμένο καθηγητή που φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις τοκογλυφίας, εκβιασμού και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συναδέλφων του.  
 

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home