Saturday, December 04, 2021

ΜΕΤΟΟ κάποτε πρέπει να σταματήσουν οι καταγγελίες

     Ο φεμινισμός αυτού του είδους που βλέπει τον άνδρα σαν εχθρό, ένα ευγενικό φλέρτ – φιλοφρόνηση σαν παρενόχληση ή τους «βιασμούς» για αποζημιώσεις ασφαλιστικών συμβολαίων, δεν έχουν καμία σχέση με το γυναικείο κίνημα, τα γυναικεία δικαιώματα, τη νομική ισότητα, τη γυναικεία σεξουαλική ελευθερία. Αντίθετα ενοχοποιούν αθώους, αποδομούν επώνυμους, καταστρέφουν οικογένειες και επαγγελματίες, διχάζουν και στιγματίζουν. Διαπνέεται από φανατισμό. Οδηγεί σε μια κοινωνία περισσότερο κανονικοποιημένης και αποστειρωμένης κοινωνικής συμπεριφοράς και γενικά σε ένα νεοφεμινιστικό κίνημα αμφίβολων επιδιώξεων.

Στις αντιλήψεις αυτές συνέβαλαν και η ιστοσελίδα «
BALANCETONPORC», το ψηφιακό κίνημα «ENBLAND TOS» και «ΜΕΤΟΟ» όπου αναγράφονται αυτοαναφορικά δημόσιες εξομολογήσεις σεξουαλικής βίας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, με καθυστέρηση δεκαετιών πολλές φορές με αποκλεισμένους τους φερόμενους ως θύτες.


     Η Κατρίν Ντενέβ αμφισβήτησε τον ηλεκτρονικό ακτιβισμό για τη σεξουαλική παρενόχληση  «ποινικοποίηση του φλερτ». Μαζί με 100 επιφανείς Γαλλίδες υπέγραψε επιστολή που μεταξύ άλλων αναφέρουν πιθανή άδικη στοχοποίηση ανδρών και την εκδήλωση ενός νέου πουριτανισμού. Η Μπριζίτ Μπαρντό χαρακτήρισε το κίνημα υποκριτικό και γελοίο.  

     Πολλές φορές έγιναν καταγγελίες, χωρίς χρονιά όρια, για παραγραμμένα αδικήματα, δικαιολογημένα λόγω του μακροχρόνιου ηθικού και ψυχολογικού τραυματισμού. Από την άλλη πλευρά όμως αυτός που καταγγέλλεται, χρόνια μετά, δεν μπορεί να υποστηρίξει τα ενδεχόμενα ψευδώς καταγγελλόμενα και να υποστηρίξει την αποκατάστασή του. Γενικά όσο ιερό είναι το πρόσωπο κάθε θύματος και επιβεβλημένος ο σεβασμός των δικαιωμάτων του, τόσο σημαντική είναι και η προστασία των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.  

           Στην Ελλάδα πήρε άλλη μορφή με επώνυμες και δημόσιες καταγγελίες, από άνδρες και γυναίκες, για παράνομες, ανάρμοστες ή απαράδεκτες συμπεριφορές από τον επαγγελματικό, οικογενειακό ή άλλο χώρο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Δικαιολογημένες λόγω του μακροχρόνιου ηθικού και ψυχολογικού τραυματισμού, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!


 

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home