Thursday, February 04, 2021

Πόση ξεφτίλα ακόμη… 2

- 60% των υγειονομικών ανεμβολίαστοι, μεταφέρουν την ίωση, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, στα νοσηλευτήρια από την κοινωνική τους ζωή, απουσιάζουν όταν χρειάζεται να είναι χρήσιμοι και φυσικά δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους με ενδεχόμενες προφυλάξεις που μπορούν να παίρνουν. Τα χειροκροτήματα δεν είναι γι΄ αυτούς.

Είναι δυνατόν τα νοσηλευτήρια να είναι εστίες μετάδοσης?

- Από τον ΕΟΔΥ δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα. Το τηλ. δεν απαντά αλλά και όταν καμιά φορά απαντήσει είναι γνωστή η συνταγή «μείνε σπίτι σου». Πολλοί που έχουν τη δυνατότητα και με τη βοήθεια φιλικών η συγγενικών τους ανθρώπους ενημερώνονται από τον «Βρετανικό ΕΟΔΥ».

- Δύο μήνες μετά τους πρώτους εμβολιασμούς Ευρωπαίοι και Έλληνες συζητούν για  το
SPUTNIK V. Πόσοι άνθρωποι χάθηκαν από αυτήν την καθυστέρηση? Θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη και να πάει σπίτι του?
Πόση ξεφτίλα τους αναλογεί όταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εγκρίνει τον καθολικό εμβολιασμό με το εμβόλιο της ΑΣΤΡΑ – ΖΕΝΕΚΑ και οι εθνικοί οργανισμοί θέτουν περιορισμούς χωρίς αιτιολογία?

- Πρέπει να δοθούν τα εμβόλια στα φαρμακεία, όσα μπορούν να δοθούν, για έτσι θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί αλλά και γιατί τους εμπιστευόμαστε περισσότερο.
10.000 φαρμακεία και πλέον, μικρά ιατρικά και εμβολιαστικά κέντρα, διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν σε 1,5 μήνα περίπου 4 εκ. εμβολιασμούς για τη εποχική γρίπη χωρίς επιβάρυνση του δημοσίου ούτε του ασφαλισμένου και με δυνατότητα μετάβασης στο σπίτι.   

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home