Thursday, January 28, 2021

Μια ανίσχυρη ΕΕ και με αδέξιους πολιτικούς ταγούς:

1) ποδηγετείται από τις φαρμακευτικές εταιρίες ως προς την προμήθεια εμβολίων.

2) παρά τη θετική  απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αναδειχτεί το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό, να σπάσουν οι πατέντες και να παραχθούν εμβόλια σε μεγάλες ποσότητες καθυστερούν να υλοποιήσουν την απόφαση.

3) έχει μια κυνική συμπεριφορά ως προς την προμήθεια εμβολίων των φτωχών χωρών δηλώνοντας ότι οι φτωχές χώρες θα προμηθευτούν εμβόλια από τα περισσεύματα κάτι ανάλογο κάνουν κάποιοι που προσφέρουν άχρηστες ή περισσευούμενες τροφές στα σκυλιά τους. Πέραν του ότι έχουν δεσμεύσει και προαγοράσει πολλαπλάσιες ποσότητες συγκριτικά με τον πληθυσμό τους.

4) εμμένουν στο φιάσκο τη  κοινής προμήθειας με παράτυπα, μη δεσμευτικά συμβόλαια και παραδόσεις ακόμη και το Δεκέμβρη του 2021 . Αρνούνται ή καθυστερούν εγκρίσεις εμβολίων τρίτων χωρών που στην πράξη, με εμβολιασμούς εκ. ανθρώπων, έχουν αποδειχτεί ασφαλή και αποτελεσματικά.

 Άλλες χώρες Δανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Τσεχία συνομιλούν και επιδιώκουν διμερείς συμφωνίες και άλλες διαμαρτύρονται (Ιταλία, ίσως και Ελλάδα) ή διακόπτουν τους εμβολιασμούς (Ισπανία) και όλες μαζί οι χώρες δεν μπορούν να έχουν μια ισχυρή στάση απέναντι στους εκβιασμούς των φαρμακευτικών εταιριών.

Όμως αυτή η ποδηγέτηση και η έμμονή στην άρνηση προμήθειας εμβολίων από πολλαπλές πηγές οδηγούν σε αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων και φυσικά σε σοβαρές πολιτικές και ηθικές ευθύνες πέραν των ευθυνών ως προς την αντιμετώπιση της ίωσης.  

Δεν καταλαβαίνουν αυτό που καταλαβαίνουν οι απλοί άνθρωποι ότι κανένας δεν θα πάρει ή θα πάρει ελάχιστα εμβόλια αν δεν αποκτήσουν ανοσία οι ΗΠΑ και η Βρετανία.

Πότε θα καταλάβουν ότι:

- η ΕΕ και οι μηχανισμοί της είναι ευθυγραμμισμένοι με ισχυρά συμφέροντα (και φαρμακευτικών εταιριών), ισχυρών κρατών ή συσχετισμών και δεν διαπνέονται από καμιά αλληλεγγύη ή υποστήριξη φτωχών χωρών και λαών.

- ότι η κάθε χώρα στέλνει στους θεσμούς της ΕΕ ότι χειρότερο έχει (αποτυχημένους πολιτικούς ή άλλους) όπως η Κύπρος έστειλε την κ. Κυριακίδη (επίτροπο υγείας) .





Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home