Wednesday, January 13, 2021

ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ…

Το δεύτερο λοκντάουν απέτυχε οικτρά παρά τα ύψος και το πλήθος των προστίμων και των απαγορεύσεων. Οι ευθύνες ανήκουν και στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και στην κυβέρνηση. 9 εβδομάδες μετά την έναρξη του λοκντάουν η Χώρα βρίσκεται εκεί που ξεκίνησε

Επλήγησαν και πλήττονται κυρίως φτωχοί, άνθρωποι των ιδρυμάτων, παραγωγοί και λιανεμπόριο, εργαζόμενοι που αναγκάζονται να κινούνται με τα μμμ ή εργάζονται σε κλειστούς χώρους. Οι υπεραγορές αποκόμισαν υπερκέρδη και δεν ακούστηκε ακόμη κάτι για φορολόγηση του τζίρου τους που έγινε σε βάρος άλλων.

Έκαναν και κάνουν μικρό αριθμό ελέγχων και πολλές φορές χωρίς επιδημιολογικά κριτήρια.

Το φιάσκο του ανοίγματος της οικονομίας και του τουρισμού τροφοδότησε το περισσότερο θανατηφόρο δεύτερο κύμα.

Στο διάστημα που μεσολάβησε δεν έγιναν οι απαιτούμενες προετοιμασίες (στελέχωση  και ενδυνάμωση του ΕΣΥ, αύξηση αιθουσών και εκπαιδευτικών). Η λεγόμενη εμπειρία που αποκτήθηκε μάλλον δεν επαληθεύτηκε στην πράξη. Ιδιώτες γιατροί και θεραπευτήρια δεν επιστρατεύτηκαν.  

Η εκκλησία εξελίχτηκε και έγινε η κύρια απειλή για τη δημόσια υγεία και την έξαρση της πανδημίας. Συνέβαλε ελάχιστα στην προστασία των πιστών παρά το ότι ζητήθηκε. Άνοιξαν τον εορτασμό του Α. Δημητρίου (και με ευθύνη της Πολιτείας) και των Θεοφανίων, συμπεριφέρεται σαν να μην υπόκειται στους νόμους του κράτους και δεν περιόρισε ακραίες φωνές και ακραίες καταστάσεις τελετών. Το νόμος ισχύει για όλους του Πρωθυπουργού μάλλον δεν εφαρμόστηκε.

Η προμήθεια των εμβολίων και των εμβολιασμών οδηγούνται σε φιάσκο και με ευθύνη της ΕΕ κυρίως. Για 2,5 εκ πολίτες, ηλικίας άνω των 65 ετών, το υγειονομικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες έχουν εξασφαλιστεί, αν έχουν, μόνο 4 εκ. δόσεις ενώ απαιτούνται πάνω από 5,5 εκ. Δηλ. μας καλούν να εμβολιαστούμε για εμβόλια που δεν υπάρχουν.

Σύριγγες και βελόνες φαίνεται ότι δεν επαρκούν.

Το υποτιθέμενα 1018 εμβολιαστικά κέντρα δεν λειτουργούν ούτε μπορούν να λειτουργήσουν λόγω αποστελέχωσης και μετακίνησης υγειονομικού προσωπικού. Υπερήλικες άνθρωποι υποχρεώνονται να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις, στα μεγάλα νοσοκομεία για να εμβολιαστούν. Ας χαμηλώσουν τους τόνους με 2000 εμβολιασμούς την ήμερα και ας διαψεύσουν ότι δεν παραβιάζεται η προτεραιότητα.  

Η ΕΕ αρνήθηκε προσφορά 500 εκ. δόσεων του εμβολίου από την
PFIZER και υπέγραψε συμφωνία, για το μη εγκεκριμένο εμβόλιο της  γερμανικής CURVAC
,  200 εκ. δόσεις κατ΄ αρχή και με επέκταση στα 180 (φωτ).

Καθυστερούν τις εγκρίσεις ενώ είναι γνωστό ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.

Χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Κύπρος, Ουγγαρία) προβαίνουν σε διμερείς συμφωνίες για προμήθεια εμβολίων παρά τη συμφωνία για προμήθεια σε κεντρικό επίπεδο. Δυστυχώς χωρίς καμμιά αντίδραση από άλλες χώρες και τη χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα εμβόλια είναι δημόσιο αγαθό. Όμως μετά τη δήλωση το ξέχασε. Μήπως νόμιζε ότι με μια δήλωση θα επιτύγχανε αυτό που επεδίωκε. Έκανε λάθος. Άφησε πολιτικό κενό. Αρνείται να έχει ένα ρόλο για την προμήθεια εμβολίων στις φτωχές χώρες και όχι μόνον.

Είσαστε κυβέρνηση με ψήφο αποστροφής και αποτροπής, μην το παρακάνετε, ενισχύστε αυτούς που επλήγησαν χωρίς όρους και προυποθέσεις , δεν τα πληρώνετε από την τσέπη σας, από άλλους θα τα πάρετε και μάλλον εύκολα και γρήγορα από εκείνους που σε κάθε κρίση πληρώνουν.  


 

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home