Sunday, January 31, 2021

Πόση ξεφτίλα ακόμη…

Οι ΗΠΑ με το τραμπικής έμπνευσης σύνθημα «Πρώτα η Αμερική» και η Βρετανία με το «τα εμβόλια είναι δικά μας» αγοράζουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων εις βάρος ποσοτήτων που προορίζονται για άλλες χώρες.

Το Ισραήλ προμηθεύεται εκ. εμβόλια στη διπλάσια τιμή από τιμές των συμφωνιών της Ε.Ε.

Η Γερμανία παίρνει πολλαπλάσιες δόσεις εμβολίων για τα ομόσπονδα κρατίδια και όχι ως ένα γερμανικό κράτος, πέραν της παραλαβής 200.000 μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Οι πανίσχυρες φαρμακοβιομηχανίες αφού ενισχύθηκαν στη βασική τους έρευνα, πέτυχαν να προπωλήσουν προκαταβολικά τα εμβόλιά του ενώ ήξεραν ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν για τις παραγγελίες που προεξοφλήθηκαν.

Πόση ξεφτίλα ακόμη από πολιτικούς άνδρες και γυναίκες αυτόχθονες και ευρωπαίους που σιωπούν για τη φτώχεια και την εξαθλίωση από την ίωση τώρα και τα μνημόνια παλαιότερα και από ένα ασύδοτο καπιταλισμό που δημιουργεί ανισότητες και διαφθορά και όχι μόνον αυτά παγκόσμια.

Η μεγαλύτερη ξεφτίλα όμως προέρχεται:

- από την ευρωπαϊκή επιτροπή που φαίνεται δεν ήξεραν τι υπέγραφαν και σήμερα δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει τα συμφέροντα κρατών – μελών και ευρωπαϊκών λαών.

- από τη ελληνική κυβέρνηση και τους «εμπειρογνώμονες λοιμοξιολόγους» που μας καλούν να εμβολιαστούμε και μάλιστα με καλοπληρωμένα μμε χωρίς να υπάρχουν εμβόλια, στήνοντας ένα επικοινωνιακό παιχνίδι από την αρχή της πανδημίας με ψεύτικες απόψεις όπως «τα πήγαμε καλά», «αποκομίσαμε εμπειρία και κερδίσαμε χρόνο» τα φιάσκο του ανοίγματος της οικονομίας, "την ατομική ευθύνη" και του τουρισμού και τα αποτυχημένα λοκνταόυν με αποτέλεσμα να έλθει το δεύτερο και περισσότερο φονικό δεύτερο κύμα παρά την εμπειρία και το χρόνο που έλεγαν ότι κέρδισαν. Όμως τις πολιτικές τους και τις ηθικές τους ευθύνες για τις χιλ. νεκρούς είναι σίγουρο ότι δεν θα τις επωμιστούν. Αυτές θα αποδοθούν από την ιστορία και όταν είναι η ώρα.  

- από την αναλγησία τους για την προμήθεια εμβολίων στις φτωχές χώρες και τους φτωχούς λαούς, «
4,2 ΔΙΣ ΠΡΟΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ 1 ΔΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ 675 ΕΚ. ΓΙΑ 7 ΔΙΣ ΦΤΩΧΩΝ”. Παρά τις ενέργειες της ΜΚΟ Oxfam κ.α. καθώς και της οργάνωσης του Π.Ο.Υ. Covax εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν πάνω από 2 δισ. δόσεις και άγνωστο πότε.

- από ανόητους «πανεπιστημιακούς και πολιτικούς σχολιαστές» πλην ελάχιστων που δεν καταλαβαίνουν πως έστω και μικρές ποσότητες δόσεων τρίτων χωρών μεταφράζονται σε ανθρώπινες ζωές.

Αλήθεια με τα πειραματικά μονοκλωνικά αντισώματα τι γίνεται? Με ποια κριτήρια εφαρμόζονται? Είναι ιατρικό θέμα? Τηρείται η προτεραιότητα για τον εμβολιασμό?










 

 

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home