Thursday, November 28, 2019

Νοέμβριος 2019: μελανό χρονικό σημείο στην κοινοβουλευτική και συνταγματική ιστορία της Χώρας.

170 βουλευτές Ν.Δ. Ελληνική Λύση καταψήφισαν, Μερα25 παρών, και 120 υπερψήφισαν το υπό αναθεώρηση άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος που προέβλεπε την απαγόρευση διακρίσεων με βάση το φύλο και το σεξουαλικό προσανατολισμό.
Η Ν.Δ. καταψήφισε φοβούμενη το πολιτικό κόστος και λόγω των ισχυρών δεσμών της με την Εκκλησία, στερώντας συνειδητά δικαιώματα και βάζοντας συνταγματικά εμπόδια στην ικανοποίησή τους (γάμος ομόφυλων κ. ά.)

Ο γάμος και η οικογένεια, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό,  είναι θέμα ισότητας.
Η κοινότητα:
LGBTQI+ (ΛΟΑΤΚΙ+, Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανς, Κουίρ, Ιντερσέξ), υποστηρίχτηκε και υποστηρίζεται από το ΑΚΟΑ (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλοφίλων Ελλάδος), Σωματείο Υποστήριξης Τρανς, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών,   τη ΜΚΟ Athens Pride και τις αυτοοργανωμένες γιορτές υπερηφάνειας σε πόλεις της Ελληνικής περιφέρειας κ. ά.
Οργανώνουν συζητήσεις για την αντισύλληψη, την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και απαιτούν την κατάργηση των καλλιστείων.  
Το ομοφυλοφιλικό κίνημα είναι μη ιδεολογικό κίνημα. Καταδικάζουν το σεξισμό,  τις διακρίσεις φύλου, την εργασιακή εκμετάλλευση, τον αποκλεισμό, την ομοφοβία και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Έχει ταχθεί υπέρ των προσφύγων, συμμετέχει στους αντιφασιστικούς αγώνες και ενισχύει το φιλειρηνικό κίνημα.
Το «σύμφωνο συμβίωσης», η αναγνώριση «ταυτότητας φύλου» και η «αναδοχή» είναι υποχρεώσεις που έχει κάθε κοινωνία απέναντι σε όλους τους πολίτες χωρίς να εξαιρεί κανέναν.


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home