Friday, October 04, 2019

ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ: ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Τα λεφτά τα έφαγαν αυτοί που ήταν στο τραπέζι. Αυτοί που δεν ήταν στο τραπέζι έφαγαν τα ψίχουλα».
Κώστας Γαβράς

Με τις κατά καιρούς δηλώσεις του ο διακεκριμένος και παγκόσμιας φήμης σκηνοθέτης φαινόταν ότι αναζητούσε κάποιο σενάριο για να δώσει κάποιες εξηγήσεις για την οικ. κρίση,  την υπερχρέωση της Χώρας, την επιβολή των μνημονίων, τις άστοχες, αποτυχημένες και αναποτελεσματικές πολιτικές που οδήγησαν στην εξαθλίωση εκ. συμπολίτες μας (1,3 εκ. είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ).

Αντί αυτού επέλεξε για σενάριο ένα απολογητικό βιβλίο το εξέδωσε πρώην υπουργός προκειμένου να δικαιολογήσει τα ακραία λάθη του (συμφωνία 20/2/2015 χωρίς να εξασφαλίζει ρευστότητα για τη Χώρα και χωρίς να διασφαλίζει και να διεκδικεί την ομαλή χρηματοδότηση που είχε σταματήσει τον Αύγουστο του 2014, κλείσιμο τραπεζών, το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, γενικά άσκοπες διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη συνθηκολόγηση).

Είναι μια κακή ταινία από όποια σκοπιά και να τη δει κάποιος (ασυνάρτητη μουσική, βλακώδες σενάριο, ανύπαρκτη φωτογραφία, κακή ηθοποιία ως εκ του ρόλου τους πλην του πρωταγωνιστή που ευτελίζει όσους υποδύονται, ίσως και σκοπίμως για να προβάλλεται ο πρωταγωνιστής).
Ο σκηνοθέτης κάνει κάθε προσπάθεια με κατά καιρούς δηλώσεις να κρατήσει την ταινία στην επικαιρότητα και να προκαλεί το ενδιαφέρον. Δικαιώνονται εκείνοι που ακόμη πριν την προβολή της είχαν αρνητική άποψη.

Όποιοι και αν είναι οι σκοποί μάλλον απέτυχε οικτρά, ακόμη και να κρύψει τα αρνητικά του χαρακτήρος του πρωταγωνιστή (φιλαυτία, αυτοπροβολή, παντογνώστης,…). Απέτυχε να αναδείξει βασικά χαρακτηριστικά της οικ. κρίσης (διάσωση ευρωπαϊκών τραπεζών, υπερχρέωση του ελληνικού δημοσίου με τραπεζικά ομόλογα που ξεφορτώθηκαν ευρωπαϊκές τράπεζες, υπερδανεισμός με ωφέλεια των δανειστών,…).



ΥΓ - Απουσιάζουν οι συνυπεύθυνοι για την τραγωδία που ζει η Χώρα.<
- Οι δηλώσεις του κ. Γαβρά δεν είναι ταινία.
- Δεν είναι συμβολή στη μη λήθη αλλά αρνητική προϋπόθεση στην ιστορική έρευνα.
- Δεν οπτικοποιεί τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου των Υπ. Οικονομικών γιατί αυτοί απλά επικυρώνουν εισηγήσεις κατώτερων οργάνων της ΕΕ. Επίσης το τι συζητούν εκεί μέσα τις περισσότερες φορές δεν το γνωρίζουν ούτε οι κυβερνήσεις που τους στέλνουν.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home