Sunday, October 27, 2019

Ο πλανήτης γη είναι σε κρίση? Η μήπως δεν είναι με όσα συμβαίνουν:

Το ζεύγος Μακρόν το Σ/Κ 1 και 2 Δεκ. 2018 με την εξέγερση των κίτρινων Γιλέκων έψαχνε διόδους διαφυγής.
Στη Χιλή ο ακροδεξιός – πολυεκατομμυριούχος πρόεδρος Πινιέρα επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με άγρια καταστολή και 18 νεκρούς. Την πήρε πίσω και εξήγγειλε και μέτρα υπέρ των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν για την αύξηση των εισιτηρίων καταρχήν και την απομάκρυνση της κυβέρνησής στη συνέχεια.
Στο Λίβανο πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις παρά ποτέ που ένωσαν θρησκευτικές και πολιτικές ομάδες διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά των κυρίαρχων ελίτ και αμφισβητώντας τον πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι και τον συγκυβερνώντα ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.
Στο Ιράκ οι διαδηλωτές μετά απο100 νεκρούς στις τάξεις τους πέτυχαν να αναστείλουν αντιλαϊκά μέτρα
Στην Καταλονία εκ. καταλανοί βγήκαν στους δρόμους μετά τις πολυετείς καθείρξεις Καταλανών ηγετών της αυτονομίας, ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία που συνεχίστηκαν για μια εβδομάδα,
Στο Εκουαδόρ – Ισημερινό ο Πρόεδρος Μορένα μετά τη συμφωνία με το ΔΝΤ για δάνειο 4,2 δις απαιτούσε αιματηρές θυσίες (διπλασιασμό της τιμής των καυσίμων, υπερφορολογήσεις (εργαζομένων) και φοροελεφρύνσεις (επιχειρήσεις) για 12 ημέρες εργαζόμενοι αγρότες και ιθαγενείς συγκρουόταν με την αστυνομία. Ο Μορένα με ελικόπτερο κατέφυγε στα νότια για να γλυτώσει. Η Συμφωνία αποσύρθηκε. Οι διαδηλωτές μέτρησαν 7 νεκρούς, 1350 τραυματίες και χιλ. συλλήψεις.
Στο Χογκ Κογκ η κατάσταση είναι μάλλον ανεξέλεγκτη με ένα κίνημα ανυπακοής που ξεκίνησε με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου που προέβλεπε την έκδοση των υπόπτων στην Κίνα και στη συνέχεια την πτώση της κυβέρνησης και περισσότερη αυτονομία και δημοκρατία.
Επίσης τα κοινωνικά κινήματα και ιδιαίτερα το εργατικό κίνημα είναι μια παράμετρος οι άλλες είναι η έλλειψη αγορών και ο περιορισμός της κατανάλωσης, η εξάντληση των φυσικών πόρων, η πυρηνική απειλή, η κλιματική αλλαγή ή η υπερθέρμανση, η ακραία φτώχεια και οι ανισότητες, το μεταναστευτικό.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home