Friday, April 01, 2022

Δίκες Σκοπιμότητας

Κατηγορήθηκαν το 1961 για σημαντική βλάβη εξ αμελείας από την Α.Θ.Θ. επειδή τη δάγκωσε ο γάιδαρός τους, ζήτησε ηθική βλάβη 9 δρχ. ενώ πλήρωσε 135 δρχ. δικηγόρο. Καταδικάστηκε ένα μήνα φυλακή με αναστολή και ο σύζυγός της αθωώθηκε, ένεκα ελλείψεως προσοχής, ώς όφειλε δια τη περίστασην,…, δεν προείδε το δια της πράξεως της παραχθέν αδίκημα, ήτοι δεν διέγνωνσεν ότι ο όνος της είχε κακοήθη ελαττώματα … εισήλθεν εις το προαύλιο ( δεν ήταν προαύλιο, μάλλον πεζοδρόμιο)της οικίας της μηνυτρίας Α.Θ.Θ. ήν έδαξεν εις τον πόδα και ούτως επροξένησε σωματικη κάκωσιν … Ενώ ήσαν υπόχρεοι εις ιδιαιτέραν επιμέλειαν και προσοχήν συνεπεία και του επαγγέλματος της… Άφησαν να περιφέρεται ελευθέρως ζώον έχων ελαττώματα επικίνδυνα και παρέλειπαν τα προφυλακτικά μέτρα τα απαιτούμενά προς αποτροπή βλάβης υπό τοιούτον ζώον και ούτο ο όνος της έχων κακοήθη ελαττώμτα έδαξεν την μηνύτριαν εις τον πόδα.  

Η μηνύτρια κατέθεσε, ότι την δάγκωσε ο γάιδαρος στην προσπάθειά της να «ξεδιπλώσει» το γάιδαρο από τη γίδα και ο γάιδαρος την δάγκωσε. Ο γάιδαρος δεν ήταν δεμένος, πρώτο ψέμα, είχε φύγει και «διπλώθηκε» με τη γίδα της. Ο γάιδαρος είχε επικίνδυνα ελαττώματα (δεύτερο ψέμα, ο γάιδαρος πέθανε το 1986 δηλ. 25 χρόνια μετά και  όλα αυτά δεν διαπιστώθηκε καμμιά επικινδυνότητα). Η κατηγορουμένη δεν διεφύλαξε τη μηνύτρια αλλά κοίταξε το γάιδαρο (τρίτο ψέμα, έδειξε ότι ήταν ανθρώπινα δυνατό). Η κατηγορούμενη αρνήθηκε να πληρώσει τα φάρμακά της, (να τα πληρώσει από εκείνα που δεν είχε?).

Ο μάρτυρας κατηγορίας Θ.Ρ. και ενδεχόμενα υποκινητής, κατέθεσε ότι είδε το γάιδαρο της κατηγορουμένης «τυλιγμένο» όταν βγήκε από την οικία του, (που αργότερα καταστράφηκε από πυρκαγιά) είδε τη μηνύτρια να την έχει δαγκώσεις ο γάιδαρος προηγουμένως (πως την είδε αφού είχε προηγηθεί το δάγκωμα της εξόδου από την οικία του? τρίτο ψέμα), ο γάιδαρος δεν ήταν δεμένος (τέταρτο ψέμα). Είχε ακούσει ότι ο γάιδαρος δαγκώνει και ότι η κατηγορούμενη κοίταξε το γάιδαρο και ό την παθούσα (τι άραγε κοίταξε στο γάιδαρο?).

Η Ε.χ.Β.Μ. μάρτυρας υπεράσπισης δήλωσε ότι ο γάιδαρο εκτύπησε τη γίδα και μετά δάγκωσε και την παθούσα, δεν είχε ακούσει ότι εδάγκωνε ο γάιδαρος, αντιθέτως έχω ακούσει ότι η γίδα εκτυπούσε, όταν τα «ξετύλιγε» η μηνύτρια, πόνεσε ο γάιδαρος δηλ. ευρισκόταν τα κέρατα της γίδας στην κοιλιά του γαϊδάρου, ίσως γι΄ αυτό την εδάγκωσε.

Ο Θ.Ρ. μάρτυρας υπεράσπισης δεν γνωρίζει τίποτα άλλο παρά μόνον ότι ο σύζυγος δεν ήταν εδώ όταν έγινε το επεισόδιο αυτό, είχαμε πάει ταξείδι στον κάμπο, γνωρίζω ότι ο γάιδαρος δεν έχει ελαττώματα.

Πόση πίκρα…

Πόση ικανοποίηση είχε άραγε η μηνύτρια μετά την κατάδικη?

 Γιατί δεν την απέτρεψε η οικογένειά της?


  


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home