Friday, March 18, 2022

Ρώσο Ουκρανικός πόλεμος

  Ευθύνονται αυτοί:

- που τον προκάλεσαν, δεν τον απέτρεψαν και δεν τον σταμάτησαν,
- που ωφελήθηκαν ή θα ωφεληθούν, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσία.
- που προκάλεσαν παγκόσμια οικονομική και κοινωνική κρίση.

Δεν είναι πόλεμος «ιερών και οσίων».
Είναι πόλεμος ολιγαρχών: επιχειρηματιών, πολιτικών, κομματικών και στελεχών  της διοίκησης. Ο Ζελένσκι εξελέγη με την υποστήριξη ολιγαρχών, εις βάρος άλλων ανταγωνιστών τους. Ολιγάρχης που έχει την επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Α. Ουκρανία χρηματοδοτεί το Σύνταγμα του Αζοφ που έχει ενταχθεί στο κυβερνητικό ουκρανικό στρατό.

Η Ρωσία – Πούτιν στο βαθμό που επικαλείται θέματα εθνικής ασφάλειας, αν δεν είναι προσχηματικό, που φαίνεται να μην ήταν, έχει δίκιο. Έχει άδικο με την εισβολή. Είναι αδικαιολόγητη και καταστροφική για την Ρωσία, το Ρωσικό λαό και τον ίδιο.

Οι ΗΠΑ φαίνεται να επεδίωκαν και να προκάλεσαν αυτόν τον πόλεμο κρίνοντες και από τα αποτελέσματά του ή τις δηλώσεις Σι Τσιπίνγκ «…εσείς κάνετε αυτόν τον πόλεμο». Είναι ένας πόλεμος δια αντιπροσώπου και μακριά από το έδαφός των ΗΠΑ. Χρησιμοποιούν τον τυχάρπαστο – μαριονέτα Ζελένσκι, δυστυχώς και τον ουκρανικό στρατό, να προκαλέσουν φθορά στο ρωσικό στρατό, ίσως είναι ένας λόγος που διαρκεί, γιατί όσο διαρκεί τόσο είναι η μεγαλύτερη ζημιά του ρωσικού στρατού και της Ρωσίας αλλά και της Ουκρανίας και του Ουκρανικού λαού.

Οι ΗΠΑ πέτυχαν:
- την αναζωογόνηση του ΝΑΤΟ, ενός νεκρού οργανισμού όπως είχε λεχθεί.
- την πώληση του ακριβού αμερικάνικου
LNG, την αύξηση δαπανών εξοπλισμών και την πώληση  αμερικάνικων εξοπλιστικών συστημάτων σε χώρες της ΕΕ.

Οι κυρώσεις είναι αναποτελεσματικές και δεν εφαρμόζονται από όλες τις χώρες. Πλήττουν κυρίως το ρωσικό λαό, τους φτωχούς πληθυσμούς και τις μικρές και φτωχές χώρες.   

Η Ουκρανία και η Ρωσία καταστρέφονται, με ανθρώπινες απώλειες, προσφυγιά και φτώχεια.

Οι μικρομεγάλοι, ανύπαρκτοι,  ηγέτες της ΕΕ οδηγούν ευρύτερα στρώματα των χωρών της στην ακρίβεια, έλλειψη αγαθών και τη φτώχεια.

Η επόμενη ένταση θα είναι στον Ειρηνικό, ευτυχώς μακριά από μας.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home