Sunday, October 16, 2005

΄΄ΠΛΗΓΕΣ΄΄ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΧΩΡΑΣ

Ο ΄΄επαναπατρισμός΄΄ συνταξιούχων που φράζουν κοινόχρηστους χώρους, εμποδίζουν τη βόσκηση και καταφεύγουν στα δικαστήρια για να εκβιάσουν και να αυξήσουν τα ενοίκια η να λάβουν περισσότερα ανταλλάγματα (κρέατα, τυροκομικά κλπ)

Η φιλοδοξία πολλών , για να ασκήσουν εξουσία, τους αναγκάζει να μετακινούνται από τα αστικά κέντρα για να συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια δημιουργώντας πολλές φορές προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και φυσικά χωρίς να προσφέρουν τίποτα.

Ο αλκοολισμός και η χαρτοπαιξία (και παλαιότερα το φρουτάκια) που οδηγούνται άνθρωποι χωρίς ενδιαφέροντα, λογο των μεγάλων δυσκολιών να κάνουν οικογένεια αλλά και γιατί κάθε έξοδος συνδέεται με την ταβέρνα.

Οι άσκοπες επενδύσεις: πολλές οικογένειες αποφασίζουν την αλλαγή του τρακτέρ η του αυτοκίνητου τους γιατί ο γείτονας πήρε καλύτερο.

Η αντίθεση πόλης χωριού: που η πολιτεία αντί να συμβάλει όσο του είναι δυνατό στην άμβλυνση αυτής της αντίθεσης κάθε χρόνο γίνεται εντονότερη και ιδιαίτερα από πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική άποψη (κακές η ανύπαρκτες υπηρεσίες πολιτισμού η υγείας, ανεργία κα)

βλ. επίσης Archive June 2005

ΘΛΙΨΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ «ΠΕΘΑΝΕΙ»

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home