Friday, December 23, 2022

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ

 - κατ΄αρχή, όσοι εκφράζουν δημόσιο λόγο, πρέπει να έχουν μια εξήγηση για την κατάσταση που έχει περιέλθει η Χώρα και εξακολουθεί να βρίσκεται με το 50% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας και με πάνω από 15% σε κατάσταση εξαθλίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού. Υπενθυμίζεται ότι 1.500.000 συμπολίτες μας που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα είναι πάμπτωχοι και με τη βούλα του κράτους.

- να έχουν μια εξήγηση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, τις κατά τόπος αντιδράσεις για την προσωρινή διαμονή τους και τους λόγους που δεν τους επιτρέπουν να πάνε εκεί που θέλουν (ούτε το 10% δεν θέλει να μείνει στη Χώρα).
- να έχουν κάτι να πουν για τη μετανάστευση χιλ. επιστημόνων και τον ενδεχόμενο επαναπατρισμό τους.
- Στις μέρες μας ο δημόσιος λόγος πρέπει να είναι σαφής, να ερμηνεύει το ζήτημα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, γιατί οι πολίτες δεν συμμετέχουν, γιατί ο θυμός και η οργή των πολιτών δεν γίνεται κοινωνική και πολιτική δράση, γιατί η αντιπολίτευση παρά την ακραία πολιτική κατάσταση που ζούμε δεν εισπράττει δημοσκοπικά, γιατί έχει γίνει κανονικότητα η διαφθορά, οι υποκλοπές, η σαπιλα της ΕΕ και η απαξίωση του πολιτικού συστήματος.
Ίσως πολλά ερωτήματα να απαντούν το ένα στο άλλο αλλά και το κάθε ένα μπορεί να σταθεί μόνο του
Διαφορετικά μάλλον ενοχλούν.
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home