Tuesday, December 13, 2022

Γιατί αφαίρεσαν την αναμνηστική – τιμητική πλάκα από την Ι.Μ.Α. Λαύρας

Τα τελευτάια χρόνια και ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων, έχει ενταθεί το φαινόμενο του ιστορικού αναθεωρητιμού. Πρεσβείες, δήμοι, δυστυχώς και η εκκλησία, και πληρωμένοι ή όχι "ιστορικοί" και ιστορικοί προσπαθούν να αλλάξουν την κυρίαρχη άποψη για τα γεγονότα,. Να εμβάλουν αμφιβολίες με παραχάραξη της ιστορίας. Ψευδολογούν, διαστρεβλώνουν και πλαστογραφούν προκειμένου να χειραγωγήσουν τη νέα γενιά, να αποφορτίσουν ψυχολογικά τα εγκληματά τους (ολοκαυτώματα, σφαγές πυρπολήσεις πόλεων και χωριών), να αποφορτίσουν από τις ευθύνες τους σφαγείς.

Η αφαίρεση της τιμητικής πλάκας, μνήμη και του συγγενούς σφαγιασθέντος από τους ναζί, αδελφός της μάνας μου, ιερομόναχου Νεώφυτου Αρφάνη, συνδέεται με αυτές τις αντιλήψεις. Ήταν μόνο 40 ετών.
Οι Γερμανοί , όπως και οι τούρκοι, έχουν καταφέρει να αφαιρέσουν οτιδήποτε θυμίζει τα εγκλήματά τους. Από τα σχολικά βιβλία έχουν αφαιρεθεί οι λέξεις σφαγείς, ναζιστές κατακτητές κ.α.
Ετσι και η Ι.Μ.Α. Λαύρας, είτε ευθυγραμμιζόμενη με αυτές τις αντιλήψεις είτε από άνωθεν εντολή, αφαίρεσε την τιμητική πλάκα χωρίς να την αντικαταστήσει.
Και ο "ηρωικός" πιλότος Γιακουμής(1) του “Ζευς F16” την 28 Οκτωβρίου δεν αναφέρθηκε στου φασίστες και ναζιστές Ιταλούς και Γερμανούς εισβολείς – κατακτητικές ή η ανεκδιήγητη Ρεπούση αποδίδει τη Σφαγή της Σμύρνης σε «συνωστισμό στην προκυμαία».
«Τις μνήμες δεν τις ξεγελάς,
Αλήθειες θα σου πουν, θέλεις/δεν θέλεις».
Εύη Μελά – Αλεξιάδη, «Αποτυπώματα».


(1)
Ποιόν νικήσαμε κ. Γακουμή? Δεν έχουν όνομα οι εισβολείς κατακτητές?
«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά, Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή βρέθηκε στο μάτι των εχθρών πάλεψε και νίκησε» είπε ο πιλότος του αεροσκάφους και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά για να κλείσει τον χαιρετισμό του: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα». Χριστόδουλος Γιακουμής: Επισμηναγός που πέταξε με το F-16 «ΖΕΥΣ».




Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home