Thursday, April 28, 2022

Γιατί πάνε? updated

Δεν αντιλαμβάνονται ότι τους εκθέτουν. Μειώνουν τη Χώρα, δημιουργούν εξαρτήσεις, προσβάλλουν τον Ελληνικό Λαό και δημιουργούν προβλήματα με παραδοσιακούς «συμμάχους» όπως τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν,... Πέραν των άλλων είναι και χάσιμο χρόνου, (συνομιλίες κ. Τσίπρα με τον ασταθή πρώην πρόεδρο Τράμπ, αγενής συμπεριφορά Τράμπ στον κ. Μητσοτάκη) .


Στις ΗΠΑ, καταβλήθηκαν λύτρα 500 εκ. (
C4I που δεν χρησιμοποιήθηκε) για να μην έχομε τρομοκρατικό χτύπημα στους Ο.Α., 2,4 δισ για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για το εκσυγχρονισμό των F16. Διαφωνούσε τότε ως αρχηγός  της αξιωματικής  αντιπολίτευσης, ο σημερινός πρωθυπουργός, άλλαξε γνώμη όταν τον επισκέφτηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ και ξανά άλλαξε πρόσφατα όταν δήλωσε να σταματήσει ο εκσυγχρονισμός για κάποιον αριθμό F16 που πρόκειται να αναβαθμιστούν και τα χρήματα να δοθούν για τη αγορά των F35.

Τα περί προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και η εξασφάλιση της ειρήνης φαίνεται να μην επιβεβαιώνονται.
Οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει ως στρατηγικό τους σύμμαχο στην περιοχή την Τουρκία. Διαφωνούν με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών μας και δεν έχουν υπογράψει τη συμφωνία για το δίκιο της θάλασσας.

Τρεις φορές έχουν ζητήσει την αποστολή πολεμικού πλοίου στον Περσικό. Και πιέζουν να σταλεί και άλλο πολεμικό υλικό στο Ρωσοουκρανικο πόλεμο.
Είναι πιθανή η χρήση Ελληνικών βάσεων σε ενδεχόμενη πολεμική εμπλοκή και η στοχοποίηση της Χώρας.


ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανταγωνίζονται ποιος είναι περισσότερο προσκυνηματικός. Ψήφισαν μαζί τις αμυντικές δαπάνες, τον εκσυγχρονισμό των 
F16, (τα οποία όταν και εάν εκσυγχρονιστούν θα είναι επιχειρησιακά άχρηστα γιατί οι τούρκοι θα έχουν F35 και αν δεν έχουν θα πάρουν – δανειστούν τα καταριανά όταν τα χρειαστούν).

Πριν την αναχώρησή του ο κ. Τσίπρας -ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε νομοσχέδιο για την αμυντική συμφωνία Ελλάδος ΗΠΑ που παραχωρεί πέραν των άλλων (Σούδα, Ελευσίνα) τις εγκαταστάσεις στο Στεφανοβίκιο, τη Λάρισα και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για στρατιωτικές επιχειρήσεις, που είχαν προετοιμάσει και σχεδιάσει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ. Ενεπλάκη χωρίς λόγο στην αντίθεση ΙΡΑΝ – ΗΠΑ νομίζοντας ότι θα είναι ευμενής στον Τραμπ. Θα ήταν ευμενής αν και αυτός παραχωρούσε τα δικά του λύτρα.
Ο εκσυγχρονισμός του στόλου και η αγορά φρεγατών πήγε στη Γαλλία.
Έτσι εξηγείται γιατί πήγε με «αδειανά τα χέρια» και γύρισε με «αδειανά χέρια» πέραν της δυσμενούς συγκυρίας από την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού και την κακή προετοιμασία.

Η τραγωδία συνεχίστηκε με την υποδοχή του κ. Μητσοτάκη από τον πρώην κ. Τράμπ, κατά την οποία ο κ. Τράμπ χαριεντίζετο με τους δημοσιογράφους, ο Πρωθυπουργός της Χώρας στεκόταν παρακείμενα αμήχανος, μια αντιμετώπιση προσβλητική για τον ίδιο, τη Χώρα και τον ελληνικό λαό. Δεν είχε ρωτήσει τον κ. Τσίπρα για να έχει μια επιταγή μαζί του.

Σήμερα οργανώνεται νέο ταξίδι, στη σκιά του πολέμου, με μια Τουρκία επιθετικότερη παρά ποτέ, τη μετατροπή της Χώρα μας σε μια τεράστια πολεμική Βάση. Ας ελπίσουμε θα έχει μια ευγενική τουλάχιστον αντιμετώπιση και να μη γυρίσει με περισσότερες δεσμεύσεις και μεγαλύτερη εμπλοκή στις πολεμικές συγκρούσεις.  

Φαίνεται μια ανεπάρκεια σε θέματα διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής πέραν της αναξιοπρεπούς και προσκυνηματικής στάσης στις ΗΠΑ. Οι όποιες δηλώσεις και οι επιστολές δεν είναι διπλωματικά έγγραφα, είναι στάχτη στα μάτια.

 

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home