Monday, April 25, 2022

Ασύδοτος και νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός με τεράστιες ανισότητες, διαφθορά, λαθρεμπόριο…

ΗΠΑ: καπιταλισμός σε λάθος δρόμο, με υπερχρέωση κράτους, επιχειρήσεων και νοικοκυριών (δανείζονται για να αγοράσουν γκάτζετ ή αυτοκίνητα), οι εργαζόμενοι μαστίζονται από στάσιμους μισθούς, έχουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας και 10-δες εκ. πολιτών είναι ανασφάλιστοι που τρέφονται με συσσίτια και κουπόνια.

Κίνα: ένας ανερχόμενος καπιταλισμός χωρίς δημοκρατία, με κακές συνθήκες εργασίας, ασφάλισης και αμοιβής των κινέζων εργαζόμενων.

Βραζιλία, Ινδία: πρωταγωνίστησαν και εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα, επωφελήθηκαν και απολαμβάνουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με επώδυνες όμως επιπτώσεις στους πολίτες των χωρών τους.

Ρωσία: ιδιότυπος καπιταλισμός ολιγαρχών που σφετερίστηκε τον πλούτο του ρωσικού λαού και τα δημόσια αγαθά, με απαξιωμένη και απαρχαιωμένη βιομηχανία, βιοτεχνία και γεωργία.

Στα απόνερα όλων αυτών η Ελλάδα που κλείνουν ή υπολειτουργούν επιχειρήσεις από έλλειψη προσωπικού (εστίαση και όχι μόνον), λόγω μετανάστευσης, χαμηλών αμοιβών, έλλειψη βαθμολογικής  και μισθολογικής εξέλιξης και προοπτικής  



Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home