Wednesday, November 10, 2021

«Ουαί υμίν…», μάθετε τουλάχιστον τί είναι και τι δεν είναι, τι κάνει και δεν κάνει η Ορθοδοξία.

 - είναι συνδετικός ιστός των απανταχού Ελλήνων και της ελληνικής κοινωνίας,
- μεταφέρει και διατηρεί ένα μεγάλο πολιτισμό από τα βάθη των αιώνων,
- οι παραδόσεις της αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορίας της Χώρας,
- η ορθοδοξία, όπως και κάθε θρησκεία, υπηρετεί ένα σύστημα ηθικών και κοινωνικών κανόνων που καθορίζουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων,
- έχει φτωχό έως ανύπαρκτο το πνευματικό και κοινωνικό έργο και σε αδυναμία να αναχαιτίσει τον παρατηρούμενο εκμωαμεθανισμό.
- ευθυγραμμίζεται με το συντηρητικό χώρο («Η δεξιά του κυρίου…» και «οι καταστάσεις αλλάζουν δόξα σοι ο Θεός» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 26/3/2004), ενδεικτικές εκφράσεις προθέσεων και ενεργειών.
- απαξίωση της επιστημονικής γνώσης, μικρή συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά το ότι ζητήθηκε έκαναν τα αντίθετα μέχρι που βρέθηκαν μπροστά στην πραγματικότητα, αναγνώρισαν το λάθος τους, όσοι το αναγνώρισαν. Η επιστημονική γνώση δεν αμφισβητείται και δεν συνδέεται με θέματα πίστης και λατρείας. Η εκκλησία, η θρησκοληψία και ο δογματισμός δεν μπορεί να απαξιώνει την επιστημονική γνώση και ιδιαίτερα την ιατρική.
- απούσα και με αρνητική συμβολή στα δύσκολα χρόνια (κατοχή, εμφύλιος, μαύρα χρόνια της δεξιάς, δικτατορία),
- κυριαρχείται από αναχρονισμό (ανέραστοι, ρασοφόροι, προγαμιαίες σχέσεις κ.α.)

Οι λειτουργοί της:
- αρνούνται να συμβάλουν σε ένα κοσμικό κράτος (σχέσεις - χωρισμός εκκλησίας και κράτους).
- περιορίζουν μια οικουμενική θρησκεία στα όρια ενός κράτους,- υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές και θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας,  
- προτείνουν αξίες του παρελθόντος (προγαμιαίες σχέσεις, επαγγελματική δραστηριότητα γυναικών, μοναστικός βίος κλπ) και αντιπαραβάλλεστε στα επιτεύγματα της Επιστήμης (βιοτεχνολογία, ιατρική). Μετέτρεψαν το χριστιανισμό , συνέχεια άλλων, «σε ανέραστη θρησκεία όπου μόνο ανέραστοι άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν». Πετύχαν να «αποκλείσουν τους εραστές της ομορφιάς, του ωραίου, της επαναστικότητας και του πάθους, τους νέους, από το χριστιανισμό». (Περισσότερα ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ –ΚΟΡΦΗ).
- πολιτικολογούν, ασπάζονται και προβάλλουν την πολιτική ιδεολογία πολιτικής παράταξης και οι αντιμάχονται δημόσια θέσεις πολιτικές και νομοθετημένες από το Κράτος.
|- προσπαθούν να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις και αποφάσεις.- εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού και προέτρεπαν σε έκνομες ενέργειες (άνοιγμα εκκλησιών, τέλεση λειτουργίας, μετάληψη),- δεν είναι εκπρόσωποι ούτε του Θεού ούτε του Ελληνικού Λαού. Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει την μυστική, εσωτερική, προσωπική του σχέση με το Θεό άλλωστε μεταξύ Θεού και ανθρώπων δεν υπάρχει μεσολαβητής, δεν παρεμβαίνει κανένας και δεν έχει εξουσιοδοτηθεί κανένας να τον εκπροσωπεί. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα η ελευθερία της συνείδησης και νομική υποχρέωση η ισότιμη μεταχείριση όλων των ανθρώπων. Δεν έχετε δικαίωμα να διχάζετε (Έλληνες και ξένοι – ομόδοξοι και ετερόδοξοι).

 

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home