Wednesday, October 27, 2021

Η κ. Μέρκελ στην Αθήνα, μια προκλητική επίσκεψη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Δεν θα επισκεφτεί τα Καλάβρυτα και καμιά άλλη μαρτυρική πόλη η χωριό και δεν θα χρειαστεί να ζητήσει υποκριτικά συγνώμη όπως έκανε ο πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ.

Ο Πρωθυπουργός δεν θα τη φέρει σε δύσκολη θέση για τη διεκδίκηση των 350 δισ. ευρώ του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων, όπως και ο προκάτοχος του και οι προηγούμενοί τους.

Θα αναγνωρίσει πίσω από τα μικρόφωνα ηθική και πολιτική ενοχή, θα δηλώσει ότι δεν οφείλουν τίποτα  και μπροστά από τα μικρόφωνα θα μιλήσει με σεβασμό για τα θύματα.

Θα προσπαθήσει, αν βρει ευκαιρία,  αλλά δεν θα τα καταφέρει, να διαφοροποιήσει τη Γερμανία από τη ναζιστική Γερμανία και τους ναζιστές που αποτελούν τις δύο όψεις τού ίδιου νομίσματος.

Δεν θα ζητήσει:
- την κατάργηση των εορταστικών εκδηλώσεις τη 28ης  Οκτωβρίου, που σηματοδοτούν την έναρξη της αντίστασης του ελληνικού λαού στο φασισμό και το ναζισμό,
- ούτε την κατάργηση των εκφράσεων σφαγείς, δολοφόνοι, κατακτητές, εθνική αντίσταση που αφυπνίζουν την ιστορική μας μνήμη.

 Γιατί αυτό το έχουν αναλάβει πληρωμένοι κονδυλοφόροι αναθεωρητές μαζί με τους τοπικούς μας ταγούς και τη γερμανική πρεσβεία και με σκοπό τη «λείανση» των ελληνογερμανικών σχέσεων και την αποενοχοποίηση των εγκληματιών, κατακτητών ναζι.

Καμία «πληγή δεν κλείνει και καμιά μνήμη δεν σβήνει» όσο
- οι γερμανοί ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους δεν αποκαλυφτούν και δεν καταδικαστούν.
- το σημερινό γερμανικό κράτος δεν εξοφλήσει τις αποζημιώσεις και το υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο.

Μόνον τότε θα υπάρξει δικαίωση και αποτροπή από μελλοντικά εγκλήματα πολέμου γερμανών ή άλλων.






 


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home