Friday, October 29, 2021

Χρήσιμες ειδήσεις?

 Α) Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη


«Με τις διαθήκες του ο Μίκης Θεοδωράκης από μεν οικονομική άποψη ικανοποίησε πλήρως  την οικογένειά του, ως προς δε το πνευματικό του έργο τη διαχείριση και την προστασία του την αφήνει σε ξένο εκδοτικό οίκο, τον οποίο ο Μίκης εμπιστευόταν απόλυτα και ο οποίος έχει ειδικούς στο έργο Θεοδωράκη. Η γραμματέας του έχει μόνο αρμοδιότητα να φροντίζει για την εκτέλεση  των διατάξεων της διαθήκης».

Β) Η εμφάνιση COVID-19 σε εμβολιασμένους 

Στη μελέτη μετείχαν σχεδόν 1.500 από τους περίπου 11.500 πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας του Ισραήλ. Όλοι είχαν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, και υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο για λοίμωξη COVID-19 λόγω γνωστής έκθεσης σε κάποιον ασθενή με COVID-19 ή λόγω ανάπτυξης συμπτωμάτων της νόσου.

Βρέθηκαν μόλις 39 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19, ποσοστό μόλυνσης από SARS-CoV-2 0,4% σε πλήρως εμβολιασμένους.  Οι περισσότεροι που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 είχαν ήπια ή καθόλου συμπτώματα και κανένας ασθενής δεν χρειάστηκε νοσηλεία, …η πηγή της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ήταν ένα μη εμβολιασμένο άτομο.

Στη μελέτη της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όπου μετέχουν 309 υγειονομικοί του ΓΝΑ Αλεξάνδρα, μόνο δύο (0,6%), εμφάνισαν COVID-19 με ήπια συμπτωματολογία. Όπως και στη μελέτη του Ισραήλ, και οι δυο μολύνθηκαν από μη εμβολιασμένα μέλη της οικογένειάς τους και δεν μετέδωσαν τη λοίμωξη σε στενές επαφές τους».

Τα ευρήματα προσθέτουν νέα στοιχεία ότι ο πλήρης εμβολιασμός και η ανοσία που προσφέρει οδηγούν σε υψηλή προστασία έναντι της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και της σοβαρής ασθένειας.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home