Monday, May 04, 2020

Τα χαρακτηριστικά από την πρώτη στη δεύτερη περίοδο της πανδημίας.

Κερδήθηκε χρόνος και εμπειρία, βελτιώθηκε κατ΄ ελάχιστο το μπαταρισμένο ΕΣΥ (έλλειψη μέσων προστασίας, αναπνευστήρων, ΜΕΘ και φυσικά πιστώσεων και προσωπικού) παρά τις ακατανόητες απόψεις για τις μάσκες. Τα περιοριστικά μέτρα συνέβαλαν στον περιορισμό της ίωσης.

Από την προστασία της υγείας, της ζωής και της ανθρωπιάς στην πολιτική και στην οικονομία. Από την κυριαρχία της επιστημονικής γνώσης στους αυτοσχεδιασμούς της πολιτικής. Από τον υποχρεωτικό περιορισμό στον εθελοντικό γιατί οι απαγορεύσεις μπορεί να υποχώρησαν η ίωση όμως παραμένει χωρίς αποτελεσματικά φάρμακα και εμβόλιο. 

Η αυτοθεραπεία – νοσηλεία στο σπίτι, χωρίς ιατρική αξιολόγηση και χωρίς γιατρούς (η ΠΦΥ ήταν και είναι ανοργάνωτη ιδιαίτερα για επισκέψεις στο σπίτι) και ενδεχόμενα η ανισότητα απέναντι στη θεραπεία και τη ζωή παρ΄ ότι η ίωση δεν έκανε διακρίσεις.

Η πειρατεία μέσων προστασίας και το μαζικό έγκλημα στους οίκους ευγηρίας και οι εκατόμβες των νεκρών σε ορισμένες χώρες. Οι φαιδρότητες του Τράμπ και του Τζόνσον, μέχρι να ασθενήσει και οι δηλώσεις του ναζιστή? Σόιμπλε (… δεν είναι με απόλυτο τρόπο ορθός ο ισχυρισμός ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ζωής… το κράτος πρέπει να εγγυηθεί την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη σε όλους αλλά οι άνθρωποι θα εξακολουθήσουν να πεθαίνουν εξαιτίας του κοραναιού).  

Η αυτοθυσία και η αναγνώριση από τους πολίτες της μεγάλης  προσφοράς της πλειοψηφίας του υγειονομικού προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, ΕΚΑΒ).

Η μικρή συμβολή της Εκκλησίας στη ενημέρωση και τον περιορισμό της εξάπλωσης της ίωσης.

Η κερδοσκοπία σε ορισμένα είδη (αντισηπτικά, μάσκες, οπωροκηπευτικά και τυποποιημένα τρόφιμα), η μεγάλη ανεργία και η σπατάλη δημόσιου χρήματος (ΜΜΕ και οδικές εταιρίες).

Η αναθεώρηση των απόψεων ορισμένων για το ρόλο του κράτους και του ρόλου του τουρισμού ως οικ. συντελεστή της ελληνικής οικονομίας.

Οι άκαιρες και με σκοπιμότητες συζητήσεις για την οικ. ύφεση παρά τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών ιδιαίτερα των κηπευτικών, την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου κάτω των 30 ευρώ (όταν την ίδια περίοδο πέρυσι είχε 115 ευρώ/λίτρο) και με πάνω από 4 δισ. ευρώ χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Πολλοί μιλούν για ένα τέταρτο μνημόνιο.

Η αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών για τον πολίτη (άυλη συνταγογράφηση, ψηφιακή θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής και οι ψηφιακές εξουσιοδοτήσεις).

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home