Tuesday, April 07, 2020

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 7/4, ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Χαρακτηριστικά αυτής της ημέρας για το 2020 θα μπορούσαν να είναι:

- Η υπεράνθρωπη προσπάθεια γιατρών, νοσηλευτών, ΕΚΑΒ κ.ά. για περίθαλψη και μάχη για τη ζωή χιλ. ασθενών.

- Η αγνόηση της ιατρικής – υγειονομικής κοινότητας για στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό, μέσα προστασίας,…

- Η πολιτική σκληρότητα και η εμμονή στην άρνηση χορήγησης του ανθυγιεινού και μονιμοποίησης επικουρικών και συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών που μπορεί να λειτουργήσει και ως κίνητρο αυξημένης προσέλευσης. Αν και κάτι ακούστηκε τελευταία.

- Η υπευθυνότητα ευρέων στρωμάτων του πληθυσμού με εξαίρεση κάποιων που βρίσκονται ή βρέθηκαν σε κατάσταση απαχαύνωσης και μικρού αριθμού ρασοφόρων.

- Η άρνηση ή το μικρό ενδιαφέρον ιεραρχών να συμβάλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης και στην ενημέρωση, με τον κύρος που έχουν στους πιστούς.
Τους ζητήθηκε η συμβολή σχεδόν από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας τόπου και αυτοί έκαναν το αντίθετο.  

- Η υποκρισία μικρού αριθμού χορηγών (π.χ. προσφορά 50 αναπνευστήρων όταν η Χώρα έχει ανάγκη κάποιων χιλ. και ΜΕΘ).

- Η «σκύλευση» -πειρατεία υγειονομικού υλικού από ισχυρές οικ. χώρες ή οικ. παράγοντες και η έλλειψη κάθε μορφής αλληλεγγύης από λαούς και χώρες εκτός από την Κούβα, τη Ρωσία και την Κίνα.  

- Η προκλητική άποψη για αυτοθεραπεία στο σπίτι χωρίς ιατρική στήριξη γιατί ως γνωστόν η πρωτοβάθμια περίθαλψη  στη Χώρα είναι ανοργάνωτη, με μικρό αριθμό γιατρών και νοσηλευτών και χωρίς τα κινητά τηλέφωνα στη διάθεση των ασθενών.

- Κατασπατάληση δημόσιου χρήματος (καναλάρχες) γιατί σε υποχρεωτικό περιορισμό δεν έχει και τόση σημασία η διαφήμιση στο «μένουμε σπίτι» ή στις Εταιρίες των Εθνικών Οδών (γιατί στις υψηλές τιμές των διοδίων έχει συμπεριληφθεί το ρίσκο πιθανής μείωσης της κυκλοφορίας) ακόμα και στους κλινικάρχες που θα μπορούσαν να επιταχθούν όπως προβλέπεται και από την ΠΝΠ (ίσως και ψηφισθέντα νόμο).

- Χωρίς σχόλιο και η προσπάθεια κάποιων για δημοσκοπικά οφέλη.  

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home