Sunday, January 19, 2020

ΠΑΤΡΑ: ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΗ

- με ένα μουσείο 2.000 τετ. μετ. μπετόν που κατασκευάστηκε στο δομικό ιστό της Πόλης και σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη οικοδομικά και κυκλοφοριακά περιοχή.

- με μια σιδηροδρομική γραμμή που κόβει την Πόλη στα δύο και το ιστορικό της κέντρο από το παραλιακό μέτωπο. Το πρόβλημα θα ενταθεί με την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής που κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της μη υπογειοποίησης.  

- που το παραλιακό μέτωπο διαρκώς παραχωρείται από εκείνους στους οποίους δεν ανήκει. Λέγεται ότι παραχωρήθηκε τμήμα νότια της Α. Νικολάου και αυτό ως αιγιαλός και ότι αυτό συνεπάγεται.

- που διατηρεί ένα καρναβάλι χωρίς κανένα πολιτισμικό ή πολιτιστικό χαρακτηριστικό, κακόγουστο, με άφθονο αλκοόλ και ακραία εκμετάλλευση συμμετεχόντων και επισκεπτών.

- που τι πρόβλημα των απορριμάτων βρισκεται σε λύση αλλά ποτέ δεν λύνεται.

- που υδρεύεται με υψηλής ποιότητας νερό και κάποιο θέλουν να την τροφοδοτήσουν με υποβαθμισμένα επιφανειακά, πανάκριβα νερά.

- που δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό, δεν έχει αεροπορική εξυπηρέτηση και κανένα επισκέπτη πέραν των διερχομένων και των επισκεπτών του Α. Ανδρέα.



Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home