Monday, January 13, 2020

Γιατί πάνε?

Δεν αντιλαμβάνονται ότι τους εκθέτουν. Μειώνουν τη Χώρα, δημιουργούν εξαρτήσεις, προσβάλλουν τον Ελληνικό Λαό και δημιουργούν προβλήματα με παραδοσιακούς «συμμάχους όπως τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν,... Ιδιαίτερα σήμερα είναι και χάσιμο χρόνου οι συνομιλίες με τον ασταθή πρόεδρο Τράμπ.

Στις ΗΠΑ, καταβλήθηκαν λύτρα 500 εκ. (
C4I που δεν χρησιμοποιήθηκε) για να μην έχομε τρομοκρατικό χτύπημα στους Ο.Α., 2,4 δισ για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για το εκσυγχρονισμό των F16. Διαφωνούσε τότε ως αρχηγός  της αξιωματικής  αντιπολίτευσης, ο σημερινός πρωθυπουργός, άλλαξε γνώμη όταν τον επισκέφτηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ και ξανά άλλαξε πρόσφατα όταν δήλωσε να σταματήσει ο εκσυγχρονισμός για κάποιον αριθμό F16 που πρόκειται να αναβαθμιστούν και τα χρήματα να δοθούν για τη αγορά των F35.

Τα περί προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και η εξασφάλιση της ειρήνης φαίνεται να μην επιβεβαιώνονται.
Οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει ως στρατηγικό τους σύμμαχο στην περιοχή την Τουρκία, πέραν των ιδιοτελών – επιχειρηματικών συμφερόντων του προέδρου Τράμπ.
Τρεις φορές έχουν ζητήσει την αποστολή πολεμικού πλοίου στον Περσικό. Είναι πιθανή η χρήση Ελληνικών βάσεων σε ενδεχόμενη πολεμική εμπλοκή και η στοχοποίηση της Χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανταγωνίζονται ποιος είναι περισσότερο προσκυνηματικός. Ψήφισαν μαζί τις αμυντικές δαπάνες, τον εκσυγχρονισμό των
F16, (τα οποία όταν και εαν εκσυγχρονιστούν θα είναι επιχειρησιακά άχρηστα γιατί οι τούρκοι θα έχουν F35).

Φαίνεται μια ανεπάρκεια σε θέματα διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής πέραν της αναξιοπρεπούς και προσκυνηματικής στάσης στις ΗΠΑ.

Πριν την αναχώρησή του κατέθεσε νομοσχέδιο για την αμυντική συμφωνία Ελλάδος ΗΠΑ που παραχωρεί πέραν των άλλων (Σούδα, Ελευσίνα) τις εγκαταστάσεις στο Στεφανοβίκιο, τη Λάρισα και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για στρατιωτικές επιχειρήσεις, που είχαν προετοιμάσει και σχεδιάσει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ. Ενεπλάκη χωρίς λόγο στην αντίθεση ΙΡΑΝ – ΗΠΑ νομίζοντας ότι θα είναι ευμενής στον Τράμπ. Θα ήταν ευμενής αν και αυτός παραχωρούσε τα δικά του λύτρα.
Ο εκσυγχρονισμός του στόλου και η αγορά φρεγατών μάλλον θα πάει στη Γαλλία.
Έτσι εξηγείται γιατί πήγε με «αδειανά τα χέρια» και γύρισε με «αδειανά χέρια» πέραν της δυσμενούς συγκυρίας απο την εκτελεση του ιρανου στρατηγού και την κακή προετοιμασία.


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home