Sunday, January 05, 2020

1821: 200 χρόνια μετά

Άρχισε (5/2/20) το «πανηγύρι» με τη χρηματοδότηση δημιουργίας μέσων ενημέρωσης, ιστοσελίδων και δημοσιογράφων.
Με τη συγκρότηση επιτροπής "ΕΛΛΑΔΑ 1821" που αγνοεί ιστορικούς και τις οργανώσεις τους, ενώ συμμετέχουν μη ιστορικοί και γνωστοί αναθεωρητές (1).
Είδη, εχουν εξαγγελθει και έχουν γίνει γνωστές οργανώσεις που φιλοδοξούν να έχουν ρόλο, αν όχι τίποτα άλλο, όπως οι:
- "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 1821-2021" από 14 κονωφελη πολιτιστικά και επιστημονικά ιδρύματα (έχουνν προγραμματίσει 450 εκδηλώσεις με τις βασικότερες στις 5 παρακάτω κατηγορίες: επιστήμες, πολιτιστική κληρονομιά - εικαστικά, μουσική, η Ελλάδα στο μέλλον, φιλελληνισμός).
- ΤΟ ΕΚΠΑ,
- "Ύδρα για το 21"
(αδελφοποίηση Ύδρας, Σπετσών, Ψαρών. εκθέσεις
και αναδρομή σε έλληνες και ξένους καλλιτέχνες - Ν. Χατζηκυριάκο, Π. Τέτση, Γιουργκεν Τέλερ - παρουσίαση σχεδίων, χαρακτικών, φωτογραφιών, αφισών, σπάνιων εκδόσεων και απεικονίσεων από τις αρχές του 19ου αιώνα, συνεργασία με την ΑΣΚΤ για δημιουργία έργων σχετικών με το εορτασμό, επαναλειτουργία του εκθασιακου χώρου ΤΟΜΠΑΖΗ).
- Ναύπλιο: Εφορεία Τιμής ,
Κύπρος: επέλεξε πρόεδρο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια απο το 1821 τον καθηγητή Μπαμπινιώτη θέλοντας να προβάλει τη σημασία της γλώσσας στη συνέχεια του ελληνισμού.
συνεχίζεται
(1) Ευτυχώς δεν συμμετέχει η κ. Ρεπούση η οποία στις πυρπολήσεις, τις σφαγές, τις εκτελέσεις και τους πνιγμούς της Σμύρνης κατάλαβε μόνο συνωστισμό στην προκυμαία.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home