Wednesday, May 28, 2008

ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ

Τελευταία πληθαίνουν οι περιφρονητικές αναφορές για τα επάγγελμα των ιερόδουλων. Ο Επίσκοπος Θε/κης μίλησε περιφρονητικά σχολιάζοντα το θέμα της συμβίωσης. Στ πολλά blogs υπάρχουν ακαταλαβίστικες, ίσως και εκφράσεις αντιδραστικών ανθρώπων.
Είναι υποκριτές και αυτοί και άλλοι που στα αφηβικά τους χρόνια και αργότερα επισκκέπτονταν αυτά τα καταστήματα. Υπήρχαν και υπάρχουν και πολλοί που έντεχνα παροτρύνουν τα παιδιά τους γιά σχετικές εμπειρίες.
Τους ενοχλεί ίσως η φανερή και νόμιμη δραστηριότητα των ιερόδουλων και δεν τους ενοχλεί η πιθανότητα η κόρη, αδελφή, ή η σύζυγος να έχουν ανταλλάξει τον έρωτά τους με ένα ακριβό η ευτελές δώρο, η με μιά "απόδραση" σε κάποιο Χ.Κ. η σε κάποιο νησί με κάποιο κότερο.
Ολοι αυτοί θα πρέπει να κατανοήσουν ότι και το επάγγελμα της ιερόδουλου δεν ξεφεύγει από τον κανόνα ότι " το σώμα είναι όργανο εργασίας", είναι ένα σκληρό επάγγελμα που το κάνουν σκληρότερο αδίστακτοι σαδιστές αλλά και οι επιχειρήσεις σκούπας του "ηθών".
Σήμερα στα καταστήματα των ιερόδουλων καταφεύγουν κυρίως μετανάστες γιατί οι αυτόχθονες κλείνουν ραντεβού με τα "ειδικά γραφεία" η τα "γραφεία συνοδών", που έχουν αναπτυχθεί τελευταία, αλλά και με τη διευκόλυνση μεγάλων ξενοδοχείων.
Αν καθίσει κάποιος στο Μακ. Παλ. θα παρατηρήσει να μπαίνουν και να βγαίνουν πολλά νεαρά κορίτσια.
Οι ιερόδουλες ασκούν λειτούργημα, λύνουν προβλήματα, έχουν τη συμπάθειά μας.

Κάτι σχετικό υπάρχει εδώ
και

εδώ

Labels:

2 Comments:

At 29 May, 2008 , Blogger Unknown said...

Η Εκκλησία καλά θα κάνει να αφήσει τις ηθικοπλαστικές ρητορίες και να φροντίσει για την ψυχική γαλήνη του ποίμνιού της.

Πολύ σωστά φίλε Τάσο αναφέρεις πως η πορνεία δεν είναι ίδιον των ιερόδουλων, αλλά την συναντάμε ως εκπόρνευση συναισθημάτων και σε "νορμάλ σχεσεις".

Δύο ενστάσεις:1. Το να καταφύγει κανείς σε πόρνες για να κάνει σεξ, εκτός απ' το ότι στηρίζει το κύκλωμα, αποδεικνύει και την αδυναμία του για σύναψη υγιών σχέσεων που προκύπτουν μέσα από κάθε είδους επικοινωνία.
2.Το σώμα δεν είναι σεξουαλικό εργαλείο, ούτε ένα κορμί αντικείμενο.
Εννοείται ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν τον σεβασμό, όμως αυτό είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.

 
At 29 May, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Ευχαριστώ Samael για το προσεκτικό σου σου σχόλιο.


Καλό απόγευμα

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home