Thursday, May 26, 2005

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, 31/5, NON TOBACCO DAYΟ ΚΑΠΝΟΣ, ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ


ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Labels:

6 Comments:

At 27 May, 2005 , Blogger newManifesto said...

αγαπητέ τάσο ... συμφωνώ μαζί σου πως το κάπνισμα είναι μια βλαβερή συνήθεια ... αλλά πιστεύω πως αυτό είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και όχι λόγος για απαγορεύσεις και νομοθεσίες κλπ ...όσο για το παθητικό κάπνισμα δεν είναι δυνατόν να μη σ ένοχλεί η μόλυνση στην ατμνόσφαιρα στον δρόμο από τα χιλιάδες αυτοκίνητα και εργοστάσια και να σ ενοχλεί μέσα στο ρεστωράν ο καπνός του διπλανού ...

 
At 27 May, 2005 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

manifesto:με ενοχλούν και όσα αναγράφεις και προσπαθώ "να ενεργώ τοπικά και να σκέφτομαι γενικότερα" . Διακρίνω ανάλογη εθαισθησία και στα δικα σου posts

 
At 27 May, 2005 , Blogger newManifesto said...

σ ευχαριστώ τασο για τα καλά σου λόγια ... εγώ πάλι στα δικά μου ποστ διακρίνω μόνο μεγάλη αναισθησία ...

 
At 27 May, 2005 , Blogger newManifesto said...

επίσης θα ήθελα να σου πω ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να σκεφτείς και την περίπτωση να επιτρέπεις όλα τα σχόλια στο blog σου ... μερικές φορές κάποιος ανώνυμος μπορεί να γράψει καμμιά μαλακία αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ενοχλεί ... σε τελική ανάλυση πολλά μας ενοχλούν αλλά τα ανεχόμαστε ...απλά κάποιοι άνθρωποι κυρίως καινούριοι με την όλη διαδικασία δεν έχουν μπει στον κόπο να κάνουν κάποιο δικό τους μπλογκ ή έστω ένα προφίλ και νοιώθουν απλά την ανάγκη να κάνουν ένα σχόλιο ... νομίζω πως δεν πρέπει να τους αποκλείουμε αυτούς ...

 
At 27 May, 2005 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Αγαπητέ newmanifesto αναφέρομαι
στα θέματα περιβάλλοντος.
Διαπιστώνω ότι οι bloggers είναι περισσότερο προσεκτικοί στις εκφράσεις τους. Ενώ ανώνυμοι η άλλοι σε περίπτωση διαφωνίας υβρίζουν.

 
At 02 June, 2005 , Blogger ermaio said...

Μανιφέστο, ο καθένας που θέλει να πει τη γνώμη του μπορεί μέσα σε ένα λεπτό να σκεφτεί ένα ψευδώνυμο κι ένα πάσγουορντ, χωρίς προφίλ, χωρίς μπλογκ.

Στο θέμα:
Καπνίζω πολλά χρόνια. Οι αριθμοί και τα ποσοστά δε με έκαναν να το κόψω, ούτε πρόκειται. Μετά από τόσα χρόνια επαναλαμβανομενων εκφοβιστικών άρθρων, εγώ συνεχίζω να φοβάμαι περισσότερο από τις συνέπειες του καπνίσματος το ενδεχόμενο να πέσει επάνω μου κάποιος σουρωμένος οδηγός . Η λίστα των φόβων μου συνεχίζεται με το ενδεχόμενο να βρεθώ μπροστά σε οπλισμένο άνθρωπο, να φάω κρέας μολυσμένο εν αγνοία μου, να συναντήσω εκπαιδευμένο κίλερ-σκύλο, να πάθω καρκίνο του δέρματος λόγω τρύπας του όζοντος, , να μου πέσουν τα δόντια, να αποκτήσω χοληστερίνη,ζάχαρο,αλτσχάϊμερ, να πέσω στα χέρια γιατρού του ΙΚΑ κλπ

Φροντίζω να μη φυσάω τον καπνό μου στα μούτρα του άλλου, να μην εξαντλώ τα όρια της ανοχής και ευγένειας του μη καπνιστή που μου επιτρέπει να καπνίσω στο σπίτι του ή στο γραφείο του και νομίζω ότι οι περισσότεροι καπνιστές κάνουν το ίδιο.

Σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ καλό είναι οι μη καπνιστές να "τιμωρούν" όσα δεν έχουν καλό εξαερισμό ή δε διαθέτουν ξεχωριστό χώρο για τους καπνιστές. Κι εγώ δεν ξαναπάω σε ταβέρνα μετά από μισή ώρα μυρίζουν τσίκνα τα ρούχα μου.

Ένας γνωστός με το που έγινε αυτή η ρύθμιση για τα καφέ, χώρισε το μαγαζί, έβαλε και δυνατό εξαερισμό, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ζήτημα μια -δυο παρέες (το 18ωρο!!) να επέλεγαν το "αντικαπνιστών".Επί ένα μήνα έδιωχνε πελατεία επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα τραπέζια "καπνιστών" και ήθελε να είναι politically correct. Ως εκεί όμως.

Κάθε φορά μια πλειοψηφία επιβάλει κάτι σε μια μειοψηφία. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι η κάθε μειοψηφία δεν πρέπει να γίνεται σεβαστή ή ότι δεν οφείλει να αγωνίζεται για το σεβασμό αυτό.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home