Tuesday, May 17, 2005

Η ΚΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝAΙ ΔΥΣΚΟΛΗ !!!

Είναι γνωστό το περίφημο παράδειγμα της μετάδοσης εντολής και των παραμορφώσεων που υφίσταται το αρχικό μήνυμα από τις συνεχείς προφορικές μεταδόσεις και αναμεταδόσεις μέχρι τον τελικό παραλήπτη του μηνύματος

- Ο συνταγματάρχης απευθυνόμενος στους αξιωματικούς με τους οποίους συσκέπτεται λέει:
»Κύριοι βλέπω στην εφημερίδα ότι μια έκλειψη ηλίου θα λάβει χώρα αύριο Δείξτε την στους άνδρες σας και δώστε τους μία μικρή θεωρητική εξήγηση. Είναι καλό να επωφελούμεθα όλων των ευκαιριών για να τους βελτιώσουμε το επίπεδο» (μόρφωση)

- Ο λοχαγός στο βοηθό του:
»Όπως οφείλετε να ξέρετε, αύριο στις 9 η ώρα μια έκλειψη ηλίου θα λάβει χώρα, κάτι που δεν συμβαίνει όλες τις ημέρες. Θα συγκεντρώσετε όλους τους άνδρες με στολή εκστρατείας στο πεδίο βολής, θα παρατηρήσουν το σπάνιο φαινόμενο και θα τους δώσω τις απαραίτητες εξηγήσεις. Αν βρέχει δεν θα υπάρχει τίποτα να δουν. Σε αυτή την περίπτωση θα αφήσετε τους άνδρες μέσα στους θαλάμους (συγκέντρωση στις 7 ώρα)

- Ο βοηθός του λοχαγού στον επιλοχία:
»Κατόπιν εντολής του λοχαγού, αύριο στις 6 ώρα θα υπάρξει έκλειψη ηλίου με στολή εκστρατείας. Ο λοχαγός θα δώσει στο πεδίο βολής τις απαραίτητες εξηγήσεις, κάτι που δεν συμβαίνει όλες τις ημέρες. Αν βρέχει, αυτό πάει να πει ότι ο καιρός θα είναι κλειστός και δεν υπάρχει τίποτα να δουν αλλά αυτό το σπάνιο φαινόμενο θα λάβει χώρα μέσα στους θαλάμους»

- Ο επιλοχίας στους δικανείς:
»Με εντολή του λοχαγού, αύριο 5 η ώρα έκλειψη ηλίου στο πεδίο βολής με στολή εκστρατείας. Ο λοχαγός θα δώσει στους θαλάμους εξηγήσεις για το φαινόμενο αν βρέχει όλες τις ημέρες.

- Οι δεκανείς στους στρατιώτες:
»Αύριο στις 4 η ώρα το πρωί ο λοχαγός θα κάνει μία έκλειψη ήλιου με στολή εκστρατείας με όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις στο πεδίο βολής Αν βρέχει μέσα στους θαλάμους το φαινόμενο θα συμβεί μία άλλη μέρα»

- Οι στρατιώτες μεταξύ τους:
»Φαίνεται ότι αύριο το πρωί στις 3 η ώρα ο ήλιος του πεδίου βολής θα εκλείψει το λοχαγό μέσα στους θαλάμους με στολή εκστρατείας και τις απαραίτητες εξηγήσεις. Αν βρέξει θα μας δείξουν την φαινομένη, ένα άγαλμα που δεν το βλέπει κανείς όλες τις μέρες»

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home