Wednesday, March 08, 2023

Κάποιος πρέπει να μιλήσει στον κ. Ανδρουλάκη

Έχασε  6 μήνες πολύτιμου προεκλογικού χρόνου ασχολούμενος με τις υποκλοπές.

Οι εκλογές δεν γίνονται από τη Χαρ. Τρικούπη, πρέπει να επισκεφτεί και το τελευταίο χωριό, είναι νέος άνθρωπος, «τρώει»  το χρόνο του στην Αθήνα. Ποιος θα μαζέψει ψήφους?  αν δεν δραστηριοποιηθούν οι απλοί άνθρωποι.

Η ανανέωση στελεχών φαίνεται ικανοποιητική σε κεντρικό επίπεδο αλλά είναι τραγωδία στην περιφέρεια και τα ψηφοδέλτια σχεδόν στο σύνολό στελεχώνονται από ανθρώπους ξεκομμένους από την κοινωνία, πέραν των ακραίων λαθών (Αχαΐα).

Δεν κατάφερε, δεν καταφέρνει, δεν πείθει ότι το ΚΙΝΑΛ κόμμα μπορεί να γίνει κόμμα εξουσίας και ως εκ τούτου η οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία προκαλεί εκλογικό κόστος. Πέραν των επικοινωνιακών προβλημάτων, των προβλημάτων της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και της ασάφειας θέσεων και κόκκινων γραμμών από τον αντίπαλο.

Οι θέσεις για την κοινωνική κατοικία, η υπεράσπιση του ΕΣΥ είναι σε θετική κατεύθυνση. Τα έξι σημεία για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων δεν υπάρχουν ούτε στον τύπο ούτε στην ιστοσελίδα. Τι θα γίνει θα μυρίζουμε τα νύχια μας φορά?

Λείπουν σαφείς πολιτικές θέσεις
- που διαρκώς αναδεικνύουν τα ιδεολογικά όρια από την αντίπαλη – ανταγωνιστική παράταξη.

- που θα διαπνέονται και θα προβάλλουν τουλάχιστον τις βασικές αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας (χωρισμός εκκλησίας και κράτους, ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος πρόνοιας, κοινωνικά κινήματα,…)

Which side are you on?

Quo Vadis, Domine?




Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home