Wednesday, February 22, 2023

Με αφορμή την κριτική στον πρόεδρο Biden

Στον Biden ασκούν κριτική στα όρια του ηλικιακού ρατσισμού γιατί είναι γέρος , χάνει το βήμα του ή ξεχνάει τι θέλει να πει. Με επιείκεια όλοι αυτοι είναι φασίστες. Ηλικιακός ρατσισμός είναι η προκατάληψη και ο αποκλεισμός που υφίσταται ένας άνθρωπος εξ΄ αιτίας της ηλικίας του.

Στον Biden κριτική γίνεται γιατί συνεχίζεται η αιματοχυσία στο Ρώσο Ουκρανικό πόλεμο με τη συνέχιση  προμήθεια οπλικών συστημάτων, γιατί εξαναγκάζει χώρες να αγοράζουν απαξιωμένα όπλα που δεν εξυπηρετούν την προστασία των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων. Γενικά στους πολιτικούς δεν ασκείται κριτική για την ηλικία τους,  για το τι κάνουν οι σύζυγοί τους και αν έχουν ή δεν έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Κριτική ασκείται για την πολιτική τους, τις θέσεις τους και τις αποφάσεις τους.  

Κατά την περίοδο της πανδημίας - covid19 στη Χώρα μας η μη τήρηση των κανόνων, η αδιαφορία, η αγένεια και οι μειωτικές εκφράσεις προς τα ενήλικα άτομα, τους πάσχοντες και γενικά τις ευπαθείς ομάδες ανέδειξαν την ηθική χρεωκοπία εκείνης της περιόδου. Γράφηκε ότι στο δεύτερο πανδημικό κύμα στη Χώρα η έξαρση που δημιουργήθηκε οφειλόταν και στις ενδοοικογενειακές μολύνσεις.  

Πολλές φορές, κυρίως νέα παιδιά, υπό την «προστασία και ανωνυμία  συμπεριφοράς όχλου» έχουν ακραίες συμπεριφορές προ τα ηλικιωμένα άτομα, ειρωνικά σχόλια, ειρωνικές συμπεριφορές απειλές, …

Λύσεις υπάρχουν αν θέλουν, έχουν σχέση με την εκπαίδευση, ως τμήμα της γενικότερης παιδείας, αλλά τα αποτελέσματα της αργούν



Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home