Monday, May 09, 2022

Υπό κατάρρευση οι ευρωπαϊκές οικονομίες και όχι μόνον

 Δεδομένα

Στις ΗΠΑ και της Κίνας η τιμή του ΦΑ είναι τρεις φορές μικρότερη από εκείνη των ευρωπαϊκών χωρών.

- Η εξάρτηση των Ευρωπαϊκών χωρών από το ρωσικό ΦΑ ξεπερνάει το 40% και το 25% στο πετρέλαιο.

- Ούτε στο Κατάρ ούτε στις ΗΠΑ υπάρχουν επαρκείς υποδομές υγροποίησης, ούτε στις χώρες υποδοχής υποδομές αεριοποίησης και ούτε πρόκειται να υπάρξουν για τα επόμενα 2 χρόνια.

- Δεν υπάρχουν επαρκείς αποθηκευτικές υποδομές, πλην της Ελλάδος με τη Ρεβυθούσα. Τώρα όλοι τρέχουν για πλωτές δεξαμενές. Ότι και να γίνει χρειάζεται μια ποσότητα πάνω από 20% Ρωσικού ΦΑ για να γεμίσουν με ομαλή ροή και να κρατούν γεμάτες τις όποιες δεξαμενές μέσα στο 2022.  

- Η Ελλάδα χρειάζεται 7 δις. κυβικά μέτρα ΦΑ για να καλύψει της ανάγκες της και 2 δις. που πρέπει να στείλει στη Βουλγαρία. Η Ρεβυθούσα με συνεχείς πληρώσεις μπορεί να καλύψει ανάγκες 5-6 δισ. Τα υπόλοιπα, περίπου 3 δισ. που θα βρεθούν και που θα αποθηκευτών ???

Συμπέρασμα

Αν η Ρωσία στρίψει τη στρόφιγγα στο μηδέν ή οι ευρωπαίοι επιμείνουν στην πλήρη απεξάρτηση από το ρωσικό ΦΑ, οι οικονομίες τους θα καταρρεύσουν, φυσικά και της Ελλάδος, με κλείσιμο επιχειρήσεων, μείωση παραγωγής ιδιαίτερα τροφίμων, επικράτηση κινέζικων κυρίως προϊόντων, ανεργία σε ακραία ποσοστά, παροχή ενέργειας και καυσίμων με δελτίο και κλείσιμο ενεργοβόρων βιομηχανιών.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι ενεργειακή κρίση θα διαρκέσει και αν ακόμη σταματήσει ο πόλεμος.

Οι οικ. ενισχύσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά δεν λύνουν το πρόβλημα, δεν υπάρχει δυνατότητα μακροχρόνιας χορήγησής τους, απλά σκοπό έχουν να εξοικειώνουν πολίτες και επιχειρήσεις με τις πέραν κάθε φαντασίας αυξήσεις.


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home