Wednesday, October 20, 2021

ΑΣ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ

Δεν χρειάζεται να χάσουμε την ανθρωπιά μας για την αντιμετώπιση του COVID19

Ανάλογο του «ρατσισμού» στα θέματα υγείας είναι ο φόβος (φοβία;) μήπως προσβληθούμε από ενδεχόμενη μολυσματική νόσο του πλησίον μας. Είναι ένας «ιδιότυπος ρατσισμός» που ο Μιχάλης Μητσός στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ χαρακτήρισε ως «δικτατορία της υγείας».
Γράφει σχετικά: «αισθανόμαστε πως ο καθένας από μας είναι μια ανθρώπινη βόμβα, ικανός να σκοτώσει τον διπλανό του επειδή καπνίζει ή επειδή μπορεί να του μεταδώσει διάφορες ασθένειες».

Άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τους ανθρώπους που πάσχουν, η δεν πάσχουν, ξεσηκώνονται κατά της ίδρυσης και λειτουργίας νοσοκομείων, ξενώνων και «θεραπευτικών κοινοτήτων» στη γειτονιά τους με αποτέλεσμα νεαρά παιδιά να περιμένουν για πολλούς μήνες την ένταξή τους.Σύγκρουση προκαταλήψεων απέναντι σε πολιτικές για την "αποσυλοποίηση", "αποτοξίνωση" και την "ανακούφιση " πασχόντων και συγγενών.
"Μολυσματικές" είναι οι συμπεριφορές των ανθρώπων και όχι οι άνθρωποι.

Ας μάθουν όλοι αυτοί ότι ορισμένα γνωρίσματα η ασθένειες (μολυσματικές η όχι) καθορίζονται από μια κληρονομική τάση, από μια μικρότερη η μεγαλύτερη προδιάθεση...Σε αυτές τις περιπτώσεις, το εξωτερικό περιβάλλον παίζει μεγάλο ρόλο, σε σημείο που μπορεί να εμποδίσει τελείως η να συμβάλει στην εκδήλωσή ενός γνωρίσματος η μιας ασθένειας.

Ας ξεχάσουμε τη σκληρότητα εκείνων που θανάτωναν τα ωδικά πτηνά από το φόβο της «νόσου των πτηνών» ή πέταγαν τα κατοικίδια από τα μπαλκόνια όταν άκουσαν για πιθανή μετάδοση COVID19 και ας εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε εκείνους που την έχουν ανάγκη.

Ας έχομε τη συμβολή μας για μια κοινωνία αποδοχής και αλληλεγγύης χωρίς προκαταλήψεις, αντιπαλότητες, μίσος και διακρίσεις και όχι στο στιγματισμό συνανθρώπων μας.

Τα φαινόμενο αυτού του «ιδιότυπου ρατσισμού» μετά την εμφάνιση του CONID19 έχει ενταθεί. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ αφορούν την προστασία όχι μόνον του ατόμου αλλά και κοινότητας ή με άλλα λόγια προστασία της υγείας του καθένα είναι ατομική υπόθεση εκτός από τις επιδημίες που είναι υπόθεση και της κοινωνίας.


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home