Sunday, October 03, 2021

Άτακτο και ψευδεπίγραφο Brexit…

 - Με άδεια ράφια και ουρές στα βενζινάδικα

- Παραμένει η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, προϊόντων και υπηρεσιών εκτός της εργασίας.

- Δυσχέρειες στις σπουδές και μετακίνηση στην Βρετανία (διαβατήριο, βίζα).

- Αποχώρησαν, αν δεν τους εξανάγκασαν χρήσιμοι εργαζόμενοι, (οδηγοί, εργαζόμενοι στην κτηνοτροφία κ.α)

- Εκλογείς διαμόρφωσαν τη θέση απέναντι στο δημοψήφισμα με τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση, το μεταναστευτικό, την ανεργία,… και φυσικά με οι κεφαλαιούχοι με τα συμφέροντά τους.
Το brexit συσπείρωσε ανέργους, δυσαρεστημένους, φτωχούς από την αποβιομηχανοποιημένη και εγκαταλειμμένη περιφέρεια και τους ευρωσκεπτικιστές.

- Υπήρξε διχασμός στη Βρετανία ακόμα μέσα στις ίδιες τις οικογένειες και με υποκρύπτουσα, τη φυλετική προκατάληψη, τη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία (έξω από τη Χώρα οι ξένοι, αν θέλετε να μείνετε να μάθετε να μιλάτε αγγλικά), υποσχεσιολογία (υποσχέθηκε τερματισμό της λιτότητας ενώ γνώριζε ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν θα του το επέτρεπε, αυτόματη άδεια παραμονής για τους ευρωπαίους πολίτες και δεν το έκανε), με κρυφή ατζέντα νεοφιλελευθερισμού (ιδιωτικοποιήσεις, κατάρρευση εθνικού συστήματος υγείας, λιτότητα), αμετροέπεια και μισαλλόδοξη ρητορική (εμείς οι Βρετανοί - εσείς οι ξένοι) και τρομοκρατία (υπήρξαν καταγγελίες για την ασφάλεια υποψηφίων και ψηφοφόρων).

Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται. Οποιοσδήποτε ήταν απέναντι στον Τζόνσον ή τον Τραμπ θα έχανε. Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται. Οποιοσδήποτε ήταν απέναντι στον Τζόνσον ή τον Τραμπ θα έχανε.



Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home