Thursday, February 27, 2020

ΛΕΣΒΟΣ – ΧΙΟΣ – ΣΑΜΟΣ χρειάζονται εκατέρωθεν υποχωρήσεις

- Οι αστυνομικοί πετούσαν πέτρες, χημικά σε ανυπεράσπιστους και χωρίς προστασία πολίτες, οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες σε προφυλαγμένους αστυνομικούς.

- Οι διαδηλωτές έσπασαν κρατικά αυτοκίνητα οι αστυνομικοί έσπασαν αυτοκίνητα φτωχών ανθρώπων.

- Υπήρξαν αθυροστομίες και από τις δύο πλευρές, περισσότερο προσβλητικές από του αστυνομικούς. Όμως υπήρξαν και πράξεις αδικαιολόγητες από διαδηλωτές (ξενοδοχεία).

- Οι αστυνομικοί στηρίζονται από το κράτος, τις οργανώσεις τους και τους συναδέλφους τους. Οι διαδηλωτές από κανέναν. Θα κληθούν να καταβάλουν υπερβολικά ποσά  την υπεράσπισή τους.

- Οι νησιώτες έχουν δίκιο. Το μεταναστευτικό – προσφυγικό δεν έχει λύση. Στην Τουρκία υπάρχουν 3,5 εκ. πρόσφυγες – μετανάστες. Στα μικρασιατικά παράλια κάθε μέρα υπάρχουν 1.000 βάρκες έτοιμες για να διασχίσουν το Αιγαίο. Η κυβέρνηση αδειάζει τη θάλασσα με το κουβαδάκι. Μια εκτόνωση του προβλήματος μπορεί να προέλθει ύστερα από σύγκρουση με τις χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους ή δεν δέχονται κάποιο αριθμό με βάση την έκτασή τους, τον πληθυσμό τους και το ΑΕΠ τους.

Συμπερασματικά και για τους παραπάνω λόγους πρέπει να αποσυρθούν εκατέρωθεν οι έρευνες και οι διώξεις για να αποκατασταθεί η ψυχική ενότητα στις μικρές κοινωνίες των νησιών.  


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home