Thursday, March 21, 2024

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ (ευθύνες πολιτικών προσώπων Κ.Α. Καραμανλής – Χ. Σπίρτζης)

1) Ο κ. Κ.Α. Καραμανλής με όσα λέχθηκαν στην εξεταστική επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής φαίνεται να έχει, πέραν των πολιτικών ευθυνών που έχει αναλάβει και άλλες ευθύνες γιατί ενώ γνώριζε ότι τα τραίνα δεν ήταν ασφαλή δήλωνε το αντίθετο και πήρε κόσμο στο λαιμό του, σύμφωνα δε με την ευρωπαία εισαγγελέα «φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της απιστίας» για τη σύμβαση 717.

Η όλη υπόθεση έχει περάσει τα σύνορα της χώρας, έχει δημιουργήσει οργή στην ελληνική κοινωνία και μεγάλο ποσοστό Ελλήνων πολιτών υποστηρίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά για την απόδοση δικαιοσύνης (συγκάλυψη?).

Είτε παραιτηθεί είτε όχι , είτε αθωωθεί είτε τιμωρηθεί, τελειώνει η πολιτική του καριέρα και μαζί η «δυναστεία Καραμανλή».

Παραμένει στη Ν.Δ. και στηρίζεται ως σύνδεσμος της μητσο-τακικής κεντροδεξιάς και της συντηρητικής δεξιάς.

Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης θα τον εγκαταλείψουν, ή θα τον παραιτήσουν όταν η οργή για τους 57 νεκρούς αγγίζει το περιβάλλον ή τον ίδιο.

Ήδη άλλοι δημόσια (Κτιστάκης?), άλλοι ψιθυριστά διαφωνούν με τη στάση του.

2) Ο κ. Σπίρτζης φέρεται από την ευρωπαία εισαγγελέα να τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η ευρωπαία εισαγγελέας συνδέει το έγκλημα των Τεμπών με την μη ολοκλήρωση της σύμβασης δηλ. με ποινικό αδίκημα, δηλ. για τον έναν ή τον άλλο λόγο αμφότεροι πρέπει να τεθούν υπό την κρίση φυσικού τους δικαστή

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home