Tuesday, March 19, 2024

Απέναντι στους πρυτάνεις και τους πανεπιστημιακούς των ΜΑΤ υπάρχουν και υπήρχαν φωτεινές εξαιρέσεις. (απόσπασμα από το βιβλίο «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΩΝΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ»

1) Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνα Ριτσάτου που μπήκε μπροστά από έναν φοιτητή για να τον προστατέψει από τη βιαιότητα των αστυνομικών κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στο Α.Π.Θ. το Φλεβάρη του 2021.

2) Ο αείμνηστος Δημήτρης Μαρωνίτης, μερικά χρόνια πριν όταν τριακόσιοι χωροφύλακες με κλομπς στα χέρια μπήκαν στο Κεντρικό κτίριο του Α.Π.Θ. και χτυπούσαν τους φοιτητές που συναντούσαν στους διαδρόμους, στην αίθουσα 22 ο επικεφαλής της δυνάμεως (ταγματάρχης) προσπάθησε να μπει για να συλλάβει τους εκεί καταφυγόντες φοιτητές, αλλ’ αντιμετώπισε τη σθεναρή αντίσταση του τότε υφηγητού αείμνηστου Δ. Μαρωνίτη. Πρύτανης ήταν ο Π. Χρήστου, μετέπειτα υπουργός των χουντικών κυβερνήσεων, είχε ζητήσει από την Αστυνομία να βγάλει τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές από το κεντρικό κτίριο του ιδρύματος.

3) Ο πρώτος νεκρός της δικτατορίας αείμνηστος Θεόφιλος Φραγκόπουλος, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

https://olonos.blogspot.com/2006/03/1917-1969.html

 

 

 

 

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home