Monday, March 18, 2024

Κινάλ δημοσκοπική σταθερότητα και υποχώρηση από την δεύτερη θέση

Θολή κατάσταση η στάση στην ισοτιμία του πολιτικού γάμου, το θέμα των παραρτημάτων των πανεπιστημίων και η αινιγματική η στάση Βενιζέλου, Αλιβιζάτου στο θέμα το παραρτημάτων

Η επικοινωνιακή αδυναμία του κ. Ανδρουλάκη παρά την βελτίωσή της. Ο πολιτικός του τουρισμός ανά τη Χώρα που δεν λύνει προβλήματα εκλογικ ών διαδικασιών (διάσπαση στην Αχαΐα) ή οργανωτικά ( δεν κατανοεί ότι πρέπει να ασχοληθεί ο ίδιος).

Εμμονή στην αναφορά  «περί κεντροαριστεράς» που δεν υπάρχει ιδεολογικός χώρος. 

Υπάρχει σοσιαλδημοκρατικός χώρος (κράτος πρόνοιας, φορολογική δικαιοσύνη, χωρισμός εκκλησίας και κράτους, κοινωνικά κινήματα, ανθρώπινα δικαιώματα). Ο αείμνηστος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Γ. Παπανδρέου που απεχθανόταν τον όρο κεντροαριστερά.  

Το κέντρο ήταν ένας εκλογικός μηχανισμός που επινόησε ο αείμνηστος, ευφυής πολιτικός Γεώργιος Παπανδρέου. Με αυτόν τον μηχανισμό αντιμετώπισε  την καραμανλική λαίλαπα με επιτυχία. 

Είναι σε θετική κατεύθυνση οι θέσεις του κ. Ανδρουλάκη για την κοινωνική κατοικία, την υποστήριξη του ΕΣΥ, του ΑΣΕΠ αλλά και η αντιδεξιά του στάση και η προσπάθεια του  να αναδείξει τις κόκκινες γραμμές, χωρίς να τα καταφέρνει πάντοτε, με τη δεξιά για τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. 

Παρά τη σαπίλα που έχει να αντιμετωπίσει από εκείνους που συνεργάστηκαν με τη δεξιά και θέλουν να παίξουν τώρα ρόλο, εκείνους που πατάνε σε δύο βάρκες, της ΝΔ ή του Σ, τους διασπαστές και τους γυρολόγους καραγκιόζηδες υπάρχει μια σταθερότητα αλλά δεν αρκεί.



 

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home