Wednesday, March 02, 2022

ΚΙΝΑΛ ή πορεία της ΜΕΡΑΣ μέσα στη νύχτα

Χρειάζεται να διευκρινιστεί η στάση απέναντι στην κυβέρνηση, τα περί Σ/Δ ιδιαίτερα ως προς βασικές της αρχές, οι θέσεις και οι απόψεις για τη διαχείριση των δημόσιων αγαθών.

Θα είναι διαφορετική ή θα είναι ή ίδια με καλύτερη ή άλλη διαχείριση?
Θα προτείνει ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης ή θα κάνει καλύτερα τα ίδια πράγματα?
Θα παραμείνει η «δημιουργική ασάφεια» , όπως λένε οι αντίπαλοι και ο κάθε πολίτης θα δίνει τη δική του ερμηνεία?
Θα είναι υποτελής πολιτική δύναμη, υποπόδιο των ποδών του πρωθυπουργού η μιά αξιοπρεπής πολιτική δύναμη?
Ο Αντόνιο Κόστα, πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, εθνικοποίησε τον εθνικό μεταφορέα, έδωσε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, θωράκισε το σύστημα υγείας κατά την πανδημία και ενίσχυσε τα εργασιακά δικαιώματα. Μην τον επικαλούνται αν δεν έχουν σκοπό να εφαρμόσουν την πολιτική του.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν κτίζεται κάτι καινούργιο με φθαρμένα υλικά κατεδάφισης. Η στελεχιακή ανανέωση πρέπει να γίνει σε έκταση. Οι πρώτες δημοσιεύσεις δείχνουν το αντίθετο.
Η εκλογή Ανδρουλάκη σηματοδότησε την ανανέωση που ακόμη δεν φαίνεται. Δεν έχει ακόμη φανεί και η πολιτική ευστροφία του. Δεν αντιλαμβάνεται ότι το επικοινωνιακό του έλλειμα πρέπει να το εξισορροπήσει με κάποια ριζοσπαστική πολιτική, σθεναρή αντιπολίτευση, φιλειρηνική στάση και κινηματική παρουσία.
Η αφωνία στο βαθμό που επιτρέπει στο καθένα μας να ερμηνεύει της θέσεις του κόμματος και του προέδρου μπορεί πρόσκαιρα να μη δημιουργεί προβλήματα, αργότερα θα υπάρξει έντονη αμφισβήτηση.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home