Sunday, February 27, 2022

ΛΙΝΤΛ ΚΑΙ ΑΠΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η ναζιστική συμπεριφορά του τοπικού ΛΙΝΤΛ, που ήθελε την ποινική δίωξη δυστυχούς συμπατριώτισσάς μας, είναι ή ίδια ή ανάλογη με εκείνη που διαπνέει όλη τη δημόσια ζωή τη Γερμανίας.

H Γερμανία βιώνει μια στροφή προς την ακροδεξιά που εμπνέει ένα πρωτοφανές κύμα ρατσιστικής βίας με εκατοντάδες επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών. Ανταγωνίζονται οι ακροδεξιές παρατάξεις που θέλουν να κλείσουν τα σύνορα της Γερμανίας και οι δεξιές που θέλουν να κλείσουν τα σύνορα της Ε.Ε. τέτοιες παρατάξεις είναι το ακροδεξιό NPD, η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» - ΑfD, πολιτικός βραχίονας της εξτρεμιστικής δεξιάς, που δίνει πολιτική στέγη σε ακροδεξιούς και συνωμοσιολόγους

Οδηγούν τη γερμανική δημοκρατία σε κατάρρευση. Η ακροδεξιά τρομοκρατία έχει εξελιχτεί στην μεγαλύτερη απειλή για τη Γερμανία. Αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο. Τροφοδοτείται από τη ρητορεία μίσους, τη φυσική βία και τη διαδικτυακή λεκτική βία.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι διαποτισμένος από τη φασιστική ιδεολογία. Οι νεοναζιστικές οργανώσεις έχουν διεισδύσει στην αστυνομία, στο στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες και το δικαστικό σώμα που καθιστά δυσκολότερη την εξάρθρωσή τους. Η αστυνομία εφαρμόζει την πρακτική του «
racial profiling» δηλ. αντιμετώπιση των πολιτών με βάση στερεότυπα και εξωτερικά χαρακτηριστικά. 

Και όλα αυτά οφείλονται στο ότι δεν έγινε αποναζιστικοποιηση γιατί η Γερμανία βρέθηκε στην πλευρά των νικητών και του ψυχρού πολέμου.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home