Saturday, February 26, 2022

Η «φίλη» Ρωσία και ο «συμπαθής» Πούτιν

Η Ρωσία έχει κοινά συμφέροντα με τη Χώρα στο Αιγαίο. Πέραν από τη διέλευση των πλοίων της έχει 6 αγκυροβόλια στο Αιγαίο και 1 ανατολικά της Κρήτης.

Δεν θα ενθαρρύνει μια απόβαση στην σε κάποιο ελληνικό νησί ή στην Κύπρο αλλά με τις τελευταίες εξελίξεις δεν θα την αποτρέψει.

Ο Πούτιν στην Ελλάδα και όχι μόνον, έχει μεγάλη δημοσκοπική αποδοχή, πάνω από 65% και σε όλο το πολιτικό φάσμα, ίσως λόγω δυσπιστίας, προς τους «συμμάχους», φιλοτουρκοι Γερμανία και ΗΠΑ, ορθοδοξίας, αντιαμερικανικού κλίματος.

Δεν επαίρεται για τη δημοκρατία του, το τήρηση του διεθνούς δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή τη φιλειρηνική του στάση, αλλά το κάνει όταν δίνει φτηνή ενέργεια στη Χώρα και την ΕΕ, όταν απορροφά κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 80% τις ελληνικές φράουλες με τζίρο  400 εκ., τα πυρηνόκασπα, τα εσπεριδοειδή κ.α. ενισχύει το ελληνικό τουρισμό με 1 εκ. επισκέπτες (2019).

Και όλα αυτά ενώ ήξερε και ξέρει  ότι η Ελλάδα «ανήκει στη Δύση», στο ΝΑΤΟ και με πέραν από κάθε προηγούμενο στρατιωτικές διευκολύνσεις στους ανταγωνιστές. Και η πολιτική μας ηγεσία, σχεδόν στο σύνολο της, δεν εξέφρασε έστω ελάχιστες επιφυλάξεις για τις ανόητες κυρώσεις ή με κάποια, έστω και υποκριτική δήλωση, ότι οι βάσεις που φιλοξενεί η Χώρα δεν θα στραφούν ποτέ κατά φίλης χώρας.



 


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home