Thursday, March 10, 2022

Για πολεμοκάπηλους και υποκριτές «ειρηνιστές»

Στο πλευρό των «χριστιανών Ουκρανών» πολεμούν, φανατικοί μουσουλμάνοι, απόμαχοι του isis, λιποτάκτες από την Υεμένη, ακροδεξιοί και ναζιστές, ποινικοί που απελευθερώθηκαν και κάθε είδους αποβράσματα μισθοφόροι αλλά και αθώοι εθελοντές ουκρανοί που νομίζουν  ότι με τα οδοφράγματα  θα αντιμετωπίσουν μια ισχυρή πολεμική μηχανή.


Φαίνεται να μη λαμβάνουν μέρος τακτικές στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας. Δεν έχει εμφανιστεί κάποιος στέλεχος – αξιωματικός  του τακτικού Ουκρανικού στρατού. Έτσι εξηγείται και η πρόσκληση του Πούτιν να αναλάβει ο στρατός και να διαπραγματευτεί μαζί τους.

Τον πόλεμο τον επεδίωξαν και τον πέτυχαν οι ΗΠΑ και ο Πούτιν έπαιξε το παιχνίδι τους. Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα διαρκέσει όσο προκαλεί φθορά στο ρωσικό στρατό με τη συμβολή του τυχοδιώχτη Ζελένσκι που χρησιμοποιεί τους εγκλωβισμένους ως ανθρώπινη ασπίδα, εμποδίζοντας τους την έξοδός τους.

Δεν είναι ιδεολογικός πόλεμος. Είναι σύγκρουση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων  και σύγκρουση ολιγαρχών (κρατικών στελεχών και επιχειρηματιών).

Ενδεχόμενη εξέλιξη, με αποδοχή των «δυτικών», ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, ο διαμελισμός σε δυτική και ανατολική Ουκρανία με τρείς αυτόνομες επαρχίες και η αποχώρηση?, διαδοχή? του Πούτιν λόγω διαφωνιών των μυστικών υπηρεσιών, ολιγαρχών της Ρωσίας λόγω απώλειας πλούτου, λαϊκής δυσαρέσκειας και αντιπολεμικού κινήματος.

Ευτυχώς η διεθνής διπλωματία φαίνεται να έχει αποτελέσματα (Κίνα, Ισραήλ, Τουρκία).

Και για όσους δεν κατάλαβαν ή δεν καταλαβαίνουν:
«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο ενός απατεώνα» -
«
Patriotism is the last refuge of the scoundrel”.
Σάμιουελ Τζόνσον

«- Πολέμησες στη Γαλλία?
Όχι, άργησα να καταταγώ.
- Ατυχία μικρέ.
Οι νεκροί δεν θα είχαν την ίδια γνώμη».
Οι δρόμοι της φωτιάς –
Chariots of fire




Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home