Monday, January 04, 2021

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

- Ήταν ένα προσχεδιασμένο, προμελετημένο έγκλημα από το ηγεσία του γερμανικού στρατού. Το ζήτημα αυτό έχει λυθεί οριστικά πολιτικά (με απόφαση της Βουλής) και ιστορικά (με τα υπάρχοντα ντοκουμέντα).


- Οι ναζιστές προσπάθησαν να κάμψουν το αντιστασιακό φρόνημα του ελληνικού λαού πρώτα  με την τρομοκρατία του λιμού και στη συνέχεια με την τρομοκρατία των Ολοκαυτωμάτων, (Καλάβρυτα, Μουσιωτίτσα, Κομμένο, Λυγκιάδες, Βιάννος, Πύργους, Δίστομο, Χορτιάτης, Εβραϊκή Κοινότητα, πυρπολήσεις και γενική λεηλασία).

- Στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων συμμετείχαν και γερμανοντυμένοι «έλληνες». Η Αγγλική Αποστολή (συνταγματάρχης Στήβενς και ταγματάρχης Αντονυ Αντριους), «έλληνες» συνεργάτες των Γερμανών, Διοίκηση («Πρωθυπουργός» Ράλλης) και τάγματα ασφαλείας συνδέονται με το έγκλημα των Καλαβρύτων και την εκτέλεση των Γερμανών αιχμαλώτων.

- Οι αντάρτες δεν κρατούσαν αιχμαλώτους αλλά και δεν ήθελαν να τους σκοτώσουν. Δεν υπήρχαν στρατόπεδα αιχμαλώτων. Παρ΄ όλα αυτά κρατούσαν ένα σύνολο 81 (88 ή 92) αιχμαλώτων (αμφισβητείται) μαζί με άλλους που είχαν συλληφθεί, προκειμένου να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση δύο στελεχών του ΚΚΕ στην Πάτρα (Γαμβέτα και Παπαδόπουλο) (αμφισβητείται). Οι Γερμανοί δεν θέτουν θέμα αιχμαλώτων. Δεν ενδιαφέρονται για τους αιχμαλώτους τους. Τους θεωρούσαν χαμένους. Διαπραγματεύονται μόνο και μόνο για να κερδίσουν χρόνο με σκοπό τον εντοπισμό του Αρχηγείου των ανταρτών.

Tον τόπο εκτέλεσης τον είχαν επιλέξει οι γερμανοί από την προηγούμενη ημέρα (ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: "Η αποφράδα ημέρα", ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞ. ΜΠΙΡΜΠΑ, ΣΕΛ 46 - ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ).


- Για την εκτέλεση στο (Γερμανογκρέμι) δεν δόθηκε καμιά εντολή από τον ΕΛΑΣ ούτε υπάρχει σχετικό ντοκουμέντο. Η διάδοση ότι υπήρχε τέτοιο έγγραφο για εκτέλεση μόνο των ναζιστών αιχμαλώτων διαψεύστηκε εν ζωή από τον ίδιο το Δημήτρη Μίχου.

- Η εκτέλεση έγινε με εντολή της Αγγλικής Αποστολής ή γιατί οι αντάρτες είχαν την αίσθηση ότι ήταν εγκλωβισμένοι και κινδυνεύουν η κατ΄ άλλους η απόφαση πάρθηκε από ανθρώπους που είχαν παρεισφρήσει και ήλεγχαν το ΕΑΜ στην Πάτρα.

- Η εκτέλεση στο «Γερμνογκρέμη» έγινε πριν το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Οι ναζιστές κατακτητές δεν το ήξεραν όταν αποφάσιζαν την εκτέλεση του άμαχου πληθυσμού των Καλαβρύτων ούτε καν την ίδια ημέρα.

- Οι Γερμανοί που αναζητούσαν τους αιχμάλωτους τους έμαθαν ότι σκοτώθηκαν βράδυ της 12/12/1943. Την ίδια μέρα σκότωσαν και δέκα (10) Κλειτόριους που συνόδευαν τους Γερμανούς στη θέση «Μαγέρου» - "Γερμανογκρέμι" του Χελμού προς αναζήτηση των αιχμαλώτων.

Εκείνη την εποχή η πληροφορία ήταν αδύνατο να έχει φθάσει το πρωί της 13/12/1943 στα Καλάβρυτα επίσης δεν είναι κατανοητό ποιος θα τη μετέδιδε.

Στις 8/12/1943 ή (9/12/1943) οι αιχμάλωτοι είχαν εκτελεστεί. Οι σωροί τους εντοπίστηκαν και άρχισε η ανάσυρση 16/12/1943.

ιδεολογική χρήση μαζικών εγκλημάτων είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.
Επιχειρήματα που αποενοχοποιούν δολοφόνους κατακτητές είναι ενέργειες προδοτικές. 




Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home