Monday, September 02, 2019

Γιατί ο Ελληνικός Λαός θα πάρει τα γιαταγάνια αν μάθει τι συμβαίνει στη Δ.Δ.

Στην ΠΔΕ, όπως και σε άλλες 12 περιφέρειες τηρουμένων των αναλογιών, υπηρετούν 17 υψηλά αμειβόμενα στελέχη. Συγκεκριμένα  υπηρετούν τρεις(3) τοπικοί αντιπερειφερειάρχες (Αχαΐας, Ηλεία Αιτωλ/νιας) και έξι (6) θεματικοί, ένας εντεταλμένος γραμματέας, έξι γενικοί διευθυντές.

Σε μια σοβαρή διοίκηση θα ήταν αρκετοί μόνο οκτώ (8) δηλ. τρείς (3) τοπικοί αντιπεριφερειάρχες, δύο (2) θεματικοί (ένας επι των τεχνικών θέματών και ένας επι διοικητικών και οικ. θεμάτων) και αντίστοιχα δύο (2) γενικοί διευθυντές. Δηλ. αμείβονται υπερδιπλάσιοι για το ίδιο έργο.

Αυτοί όλοι που περισσεύουν δεν φτάνει που κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα, έχουν «αποψιλώσει» και τις υπηρεσίες από αναγκαίο προσωπικό που τους χρησιμοποιούν  ως συμβούλους η γραμματείς.

Στη ερώτημα γιατί είναι κατά αυτόν τον τρόπο οργανωμένη η διοίκηση, η απάντηση είναι ότι αυτός που εμπνεύστηκε αυτήν την μορφή δεν είχε σκοπό να εξυπηρετήσει την οικονομία και τους συναλλασσόμενους αλλά να οργανώσει ένα δίκτυο ακριβά αμειβόμενων από το δημόσιο στελεχών μήπως και διασωθεί στην μετά ΓΑΠ εποχή. Όμως ο σχεδιασμός δεν του βγήκε γιατί απομακρύνθηκε από το Υπουργείο. Διασώθηκε όμως από την κολυμπήθρα του ΣΥΡΙΖΑ όπως και αρκετοί άλλοι τέτοιοι.

Πέραν τούτων για τις ίδιες περιοχές υπάρχουν έξι (6) κρατικές περιφέρειες - αποκεντρωμενες διοικήσεις με προφανή λόγο ύπαρξής τον έλεγχο των των αιρετών περιφερειών και ορισμένων αρμιοδιοτήτων απο το κεντρικό κράτος (δάση).

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home