Saturday, August 31, 2019

ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (2)

Σε αυτή την Πόλη υπήρξαν επιτηδευματίες αξιοπρεπείς και με κάποιο «αριστοκρατικό» χαρακτήρα θα λέγαμε. Αυτοί οι άνθρωποι δημιούργησαν πλούτο. Θεωρητικά έχει αποδειχτεί και με ποιο τρόπο. Όμως ένα μέρος, έστω και μικρό αυτού του πλούτου γύρισε στην κοινωνία από όπου και προήλθε. Έτσι εξηγείται η κατασκευή και λειτουργία του «ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ» του «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» του «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΙΟΥ» του «ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ».
Πολλοί μιλούν με σεβασμό για αυτούς.

Σε αυτή την Πόλη υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που η κρίση «κτύπησε» τις δραστηριότητές τους. Όμως με δικό τους κόστος αρνήθηκαν να απολύσουν εργαζόμενους. Πλήρωσαν με την υγεία και στο τέλος με τη ζωή τους.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη κατηγορία οι «πιατάδες» δηλ. αυτοί που έπλεναν πιάτα στην Αμερική και γύρισαν εδώ ως επενδυτές. Αρκετοί επέστρεψαν με το ίδιο λεωφορείο που ήλθαν. Κατάλαβαν ότι η αρπαχτή ήταν δύσκολη. Άλλοι έμειναν, όσοι δεν πήγαν φυλακή, συσσώρευσαν πλούτο που τον έστειλαν και εξακολουθούν να τον στέλνουν σε φορολογικούς παραδείσους φοβούμενοι την απώλειά του. Εχθρικοί και αποκομμένοι από την κοινωνία.

Είναι φανερό ότι η πλέον κατάπτυστη είναι η τελευταία κατηγορία.

ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (1)




Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home