Sunday, February 26, 2012

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

- Θα πρέπει να απολογηθείτε γα τα δύο (2) χρόνια της φραστικής διαφωνίας απέναντι στην αποτυχημένη πολιτική του πρώτου μνημονίου και την ατεκμηρίωτη υποστήριξη του δεύτερου μνημονίου που οδήγησαν και οδηγούν τη Χώρα σε οικονομική τραγωδία και τον Ελληνικό σε Λαό σε εξαθλίωση.

- Αντί της ρήξης και της αποχώρησης επιλέξατε το δρόμο της υποταγής και της αναξιοπρέπειας νομιμοποιώντας παράλληλα μια αποτυχημένη πολιτική.

- Για να σκεπάσετε την αλλαγή στην πολιτική σας, χάσατε την ψυχραιμία σας διαγράφοντας συλλήβδην βουλευτές, μεταξύ αυτών και σεμνούς πολιτικούς είτε γιατί ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο είτε γιατί δεν ψήφισαν το δεύτερο.

- Αμφισβητείται η διαπραγματευτική σας δυνατότητα.

- Πρέπει να πεισθείτε ότι εκτός των άλλων η Χώρα υφίσταται ιδεολογικό πόλεμο και ότι η κατάσταση θα ήταν διαφορετική αν στην ΕΕ κυριαρχούσαν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα πράγμα που αναμένεται μετά τη νίκη των σοσιαλιστών στη Γαλλία.

- Η Αθήνα καιγόταν και εσείς μαζί με άλλους δίνατε μάχες που οδηγούσαν σε ένα προκαθορισμένο αποτέλεσμα.

- Για τους ασφαλίτες και τους «πλιατσικολόγους» δεν θα κάνετε τίποτα περισσότερο απ΄ ότι έγινε το Δεκέμβρη του 2008.

- Αγνοείται ότι το πλιάτσικο δεν έγινε από τους αντεξουσιαστές αλλά από κακοποιούς, στερημένους και πεινασμένους συνανθρώπους μας.

- Λέτε ψέματα ότι διασώσατε του δύο (2) μισθούς γιατί αυτοί είχαν ήδη κατοχυρωθεί.

- Ισχυρίζεστε ότι αγωνίζεστε για την κοινωνική συνοχή και για μια αναπτυξιακή πολιτική και στο τέλος ψηφίζετε μέτρα που επιφέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Αναπτυξιακή πολιτική σε ένα τέτοιο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον είναι ανέφικτη. Ιδιαίτερα όταν από το νέο δάνειο τίποτα δεν θα πάει στην πραγματική οικονομία.

- Είστε εκ των συντελεστών της κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος και της απαξίωσης της πολιτικής και του πολιτικού κόσμου.

Συμπερασματικά: απώλεια αυτοδυναμίας τουλάχιστον, συγκυβέρνηση, αμφισβήτηση, συμβιβασμός.

Labels:

2 Comments:

At 26 February, 2012 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Δεν έγραψες ότι τελικά δεν αρνείται συνταγματική αναθεώρηση για το καλό των δανειστών κι επεμβάσεις στα πολιτικά δρώμενα της χώρας με νεοφιλελεύθερη προοπτική...

 
At 26 February, 2012 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

deimo καλό βράδυ. Εχεις δίκηο και μάλιστα μια αναθεώρηση με τα εξής χαρακτηριστικά:

- αναθεώρηση που γίνεται από καθηγητή? συνταγματολόγο

- τροποποίηση τέτοιας μορφής δεν έγινε ούτε απο τις δωσιλογικές κατοχικές κυβερνήσεις

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home