Monday, January 07, 2008

κ. Τσίπρα θα απαντήσετε σε μη (η μόνο σε) στημένες ερωτήσεις? (updated)

- Κριτήρια επιλογής και εκλογής (στα κόμματα της αριστεράς τουλάχιστον) ήταν η ιδεολογική συγκρότηση, η πολιτική συνέπεια, η κοινωνική παρουσία ( αγώνες, θυσίες, διώξεις), …

Ποια κριτήρια ικανοποιείτε για να απαιτείτε την υπερψήφισή σας?

- Πότε προλάβατε να συγκροτήσετε, η να έχετε συμβολή σε ένα ιδεολογικό ρεύμα
(συσχετισμό η τάση) ώστε να γίνει κυρίαρχο και να σας οδηγήσει στην ηγεσία του κόμματος?

- Δεν νομίζετε ότι για το προφίλ (life style) που έχετε διαμορφώσει συνετέλεσαν και τα μέσα ενημέρωσης, για τους δικούς τους λόγους, που αν σας εγκαταλείψουν θα καταρρεύσετε πολιτικά? (Σαμαράς, Αβραμόπουλος).

- Tι σχέση έχουν
οι image makers, το life style και η αριστερά?
ο λαικισμός και η αριστερά?
η πολιτική με τους "μπιούτιφουλ πιπλ"

Μπορεί να "ανέβετε"(αν ανέβετε) τα ερωτήματα είναι αν και πόσο θα παραμείνετε?
Οι λιγοστοί χειροκροτητές bloggers δεν είναι αρκετοί για να είναι χρήσιμοι.

Ο πολιτικός λόγος (φυσικά και ο διάλογος) "παράγει" ιδεολογία. Οι λογοκριμένες και επιλεγμένες (από ποιούς άραγε) ερωτήσεις θυμίζουν άλλες εποχές και δεν υπηρετούν ιδεολογικούς σκοπούς.

"Αντίο φίλε"

LINKS

1

2

Labels:

14 Comments:

At 02 January, 2008 , Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Οσο ο Γιωργακης απαντησε σε μη στημενες ερωτησεις...αλλο τοσο θα απαντησει και ο Τσιπρας...

 
At 02 January, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Εσύ υπέβαλες ερωτήσεις?

Κάνε και κανένα σχόλιο της προκοπής

 
At 02 January, 2008 , Anonymous Anonymous said...

είναι καλό το σχόλιο σου: Ο Τσίπρας έχει μέλλον, εφόσον αποδείξει και συνεχίζει συνεχώς να αποδεικνύει ότι δεν είναι ο Αβραμόπουλος της Αριστεράς!

 
At 03 January, 2008 , Blogger aeritzis said...

Θεωρώ ότι όσοι "τσίπρες" κι αν έρθουν ο ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός δηλαδή...) θα εξακολουθεί να μην έχει τίποτα ουσιαστικό και ρεαλιστικό να πει. Μόνο σε κάποιον που δεν έχει ξανακούσει για την ύπαρξή του θα προκαλέσει μια στιγμιαία συγκίνηση. Η μέχρι τώρα πορεία του (τουλάχιστον υπό την καθοδήγηση του Αλαβάνου), προσωπικά μου προκαλεί αποστροφή. Όπου πικραμένος και παραπονούμενος ο Αλαβάνος δίπλα με τις κάμερες. Κρίμα γιατί έχει λίγα αξιόλογα άτομα ο εν λόγο χώρος. Τώρα για τον Τσίπρα, συμφωνώ απόλυτα με την αρχική ανάρτηση του Τάσου (αν κατάλαβα καλά αυτό που θέλει να πει έμμεσα) και τον θεωρώ πολύ λίγο για να αναλάβει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να πέσει σε πολλές παγίδες και γκάφες...

 
At 03 January, 2008 , Blogger avakas said...

Μέσα από τις επιλογές, τα λάθη, την κουβέντα ελπίζουμε να βγει κάτι.
Προς το παρών η αριστερά δεν έχει να προτείνει κάτι ουσιαστικό -μιλάει για το περιβάλλον, την ακρίβεια κτλ δίχως λύσεις όμως- αλλά τουλάχιστον έχει βρεθεί ένας δρόμος. Ο χρόνος θα δείξει που θα καταλήξει.
Ένα ρυάκι είναι προτιμότερο από λιμνάζοντα νερά.

 
At 03 January, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Mιά αριστερά της παιδείας, της οικολογίας,...και των κινημάτων δεν έχει ανάγκη απο φανταχτερές ηγεσίες.

Ανάγκη έχει να διαμορφώσει τις θέσεις της και να τις κάνει κυρίαρχες

"τουλάχιστον υπό την καθοδήγηση του Αλαβάνου"

Μην το αδικείς γιατί είχε ένα σαφή αντιδεξιό λόγο, υπέστη μιά ανευ προηγουμενου επίθεση από άμβωνος από τους θρησκευτικούς μας ταγούς (οταν άλλοι διαγκωνίζονται ποιός θα τους πρωτοσυναντήσει)

 
At 03 January, 2008 , Blogger aeritzis said...

Δε συμφωνώ Τάσο. Ο Αλαβάνος δεν είχε αντιδεξιό λόγο. Όπως το έβλεπα εγώ, ο λόγος του σχετιζόταν πάντοτε με αυτόν που κλαιγόταν. Δε λέω μπορεί να τους πίστευε, αλλά ήταν κραυγαλέα κατά το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη πολιτική στάση του. Αυτό ήταν που με πείραζε. θα ήταν καλό - σίγουρα - αν όλοι οι πολιτικοί ήταν λίγο πιο κοντά στον κόσμο και τα προβλήματά του, αλλά (το ξαναλέω) όχι να το κάνουν τόσο στημένα αγκαλιά με τις κάμερες...
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πολλά να πει και να προσφέρει αν ήξερε και ο ίδιος τι αντιπροσωπεύει.

 
At 04 January, 2008 , Blogger Unknown said...

Νόμιζα ότι είχα ήδη σχολιάσει, αλλά κάτι έπαθε το πληκτρολόγιο φάινεται -ο δάιμων.

Λοιπόν, ότι ο Τσίπρας είναι γένημμα επικοινωνιακής τακτικής του Αλαβάνου, είναι γεγονός κατ' εμέ. Και δεν μπορώ να δεχτώ μία αριστερά να προεύεται με τακτικές εμπορικού μάρκετινγκ και προβολής τέτοιας. Η προβολή της αριστεράς γίνεται μέσα από το κίνημα και την εκέι δράση της.

Πέραν τούτων όμως η ηλικία του δε με ενοχλεί. Ούτε καν με απασχολεί. Απλά έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα περί δαχτυλιδιών και κομματικών σχέσεων. Ούτως ή άλλως θα εκφράζει σταθερές θέσεις του κόμματος.

 
At 04 January, 2008 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Το προηγούμενο σχόλιο είναι δικό μου -μπήκα από άλλου τον υπολογιστή και έκανα μαντάρα το nick.

σ.σ. έχω δημοσιεύσει ένα ερωτηματολόγιο κοινωνιολογικής έρευνας για την παιδοφιλία. Αν θες έλα να ρίξεις μια ματιά.

 
At 04 January, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Υπάρχει η εντύπωση ότι τα πολιτικά κόμματα διευθύνονται (διοικούνται ?) από πλειοψηφικά ιδεολογικά ρεύματα (συσχετισμούς) που πολλές φορές συγκρούονται σε τέτοιο βαθμό ώστε να φθάνουν σε διασπάσεις.

Στην άλλη όχθη κινούνται τα αρχηγικά κόμματα, με χαλαρές κομματικές οργανώσεις που δεν δημιουργούν προβλήματα, όπου ο αρχηγός επιβάλλεται με την προσωπικότητά του η αντλεί την ισχύ του από συμφέροντα που εξυπηρετεί. Αυτά τα κόμματα δύσκολα ξεφεύγουν από το λαϊκισμό των τελευταίων χρόνων.

Ύστερα από το παραπάνω είναι φανερό ότι η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο.

To ερωτηματολόγιο απαντήθηκε

 
At 05 January, 2008 , Blogger david santos said...

Happy New Year! And best wishes for a healthy and successful 2008

 
At 06 January, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

avakas

Ποιό είναι το e mail σου?

 
At 18 January, 2008 , Blogger giouri said...

Πολύ αυστηρή η κρίση σου.Τι σου έκανε το παιδι?Μια χαρα είναι.Και εμφανίσιμος είναι,και λόγο σωστό μπορεί και αρθρώνει,και αυτά που λέει μπορεί να φαίνονται κοινότυπα αλλά δεν είναι λάθος,και στο κάτω-κάτω χρειάζεται και θάρρος να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά.Δεν νομίζω ότι τέτοιες κινήσεις πρέπει να αποθαρρύνονται.Εξ'άλλου θα ακολουθήσει και η εκλογική διαδικασία,που θα επικυρώσει τις προτιμήσεις.Προτιμότερο λοιπόν θα ήταν αντι για στείρα και αποθαρυντική κριτική να προτιμούσες το πεδίο των συμβουλών ή και υποδείξεων (σαν μεγαλύτερός του εξ άλλου) προκειμένου να συμβάλλεις και σύ κάτι να πάει λίγο πιό μπροστά σ'αυτόν τον έρμο τόπο .

 
At 19 January, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Δεν είναι ούτε στείρα ούτε αποθαrρυντική κριτική, ειναι απλά ερωτήσεiς που δεν υποβλήθηκαν.

Δεν χρειάζεται συμβουλές. Πληροφορίες αν θέλει μπορεί να πάρει από τα links του post η από τα posts περί λαικισμού, υπερκατανάλωσης, life style,...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home