Thursday, August 18, 2022

Που οφείλεται η δημοσκοπική στασιμότητα του Σ και η σταθεροποίηση της διαφοράς, updated

Στην αδιαφορία, αυτών που στρογγύλεψαν τους λογαριασμούς τους, απόλαυσαν χρήμα, τιμές και δόξα, αντί να επιστρέψουν στους εργασιακούς τους χώρους να οργανώσουν και να κινητοποιήσουν τα συνδικάτα, αυτών που μονίμως είναι στους καναπέδες τους περιμένοντας για τις αντιμισθίες – αργομισθίες ή περιμένουν να καταλάβουν θέσεις στη διοίκηση και όχι μόνον. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι οπαδοί του «ώριμου φρούτου». Η δεξιά δεν πέφτει με προσευχές. Όταν έπεσε έπεσε από τα κινήματα.

Η στρατηγική της ΕΔΑ και του αειμνήστου Ηλιού για πτώση της ΕΡΕ και του Καραμανλή, τα κινήματα τη 10-ετιας του 1960 και ο ανένδοτος αγώνας οδήγησαν στην άνοδο της Ένωσης Κέντρου, το Αντιδικτατορικό κίνημα στην πτώση της χούντας, το συνδικαλιστικό κίνημα και τα εργοστασιακά σωματεία με τη δράση κυρίως της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στην άνοδο του ΠΑΣΟΚ, το αντιμνημονιακό κίνημα και το κίνημα των πλατειών στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Τι δεν καταλαβαίνουν όσοι δεν καταλαβαίνουν?

- Στην κυβερνητική τους θητεία (συμφωνία της 25/2/2015 που στέρησε τη Χώρα ρευστότητα αποκόπτοντας την από τις ήδη συμφωνημένες από τον Αύγουστο του 2014 χρηματοδοτήσεις, στο ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, στον κ. Κατρούγκαλο και το ασφαλιστικό του νομοθετικό έκτρωμα, φυσικά στο τρίτο μνημόνιο και την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων των δύο προηγούμενων και τέλος στη συνεργασία με τους καμένους.

- Στην πολιτική αδυναμία να μετατρέψει το  θυμό και την οργή των πολιτών σε πολιτική και κινηματική δράση.

- Στην παντελή απουσία στα συνδικάτα, την Τ.Α. και γενικά στα κινήματα. Αντί να στελεχώσουν τις οργανώσεις κάνουν υψηλή πολιτική οι νεοπλουτίσαντες.

- Στην έλλειψη οργανωμένης νεολαίας παρά τη δημοσκοπική αποδοχή στα νέα παιδιά.

- Στην αναξιοπιστία και την αναξιοπρέπεια των μεταγραφέντων.

- Σε ένα μικρό βαθμό στη μονομερή ενημέρωση των μμε.


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home