Sunday, July 10, 2022

Το νομοθετικό του έκτρωμα, ο αλήστου μνήμης Κατρούγκαλος και οι συνέπειές τους

Πάνω από 1,5 εκ συνταξιούχοι θα αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση χωρίς τιμαριθμητική αναπροσαρμογή. Ένα νομοθέτημα που θυμίζει το 0+0=14 του θ. Μητσοτάκη.


Ο άνθρωπος αυτός, αμφίβολης πολιτικής και επιστημονικής αξιοπρέπειας, προσκυνητής των δανειστών και των μνημονίων τους, κοινωνικά ανάλγητος, φαίνεται δεν  είχε καταλάβει και δεν καταλαβαίνει και σήμερα το μέγεθος του προβλήματος γιατί διαφορετικά θα αναγνώριζε το λάθος του και θα έκανε κάτι για τη διόρθωσή του, χωρίς να αποφορτίζονται από τις ευθύνες τους εκείνοι που τον  υπερψήφισαν το συνταξιοδοτικό νόμο που εισηγήθηκε. Το σημαντικότερό όμως είναι ότι όλος αυτός ο θίασος ζητάει ξανά την ψήφο του Ελληνικού Λαού και δυστυχώς θα υπάρξουν και συνταξιούχοι ανάμεσα  στους υποστηρικτές τους.

Με απλά λόγια θα μπορούσε να ανασταλεί η διάταξη που προβλέπει τον συμψηφισμό της αύξησης με την προσωπική διαφορά και για όσο διαρκεί η οικονομική και ενεργειακή κρίση.

Και για όσους δεν καταλαβαίνουν, το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν είναι ούτε λαϊκή δεξιά ούτε με σοσιαλδημοκρατία. Ζούμε σε ένα νέοφιλελεύθερο αντιδραστικό καθεστώς, εχθρικό στους φτωχούς πολίτες, που ο σημερινός πληθωρισμός δεν έχει καμία σχέση με το πληθωρισμό της 10- ετίας του 1980 γιατί τότε υπήρχε τρίμηνη ΑΤΑ, υπήρχαν μεγάλα επιτόκια, δεν  υπήρχε ανεργία και ακρίβεια και δεν υπήρχε και ενεργειακή κρίση.  

Και για όσους σκοπίμως δεν θυμούνται η «φίλη» χώρα Ιράν – Περσία πωλούσε στην Ελλάδα πετρέλαιο με 15 δολάρια το βαρέλι και σήμερα  μας προμηθεύει με εξαίρεση από το εμπάργκο παρά τις αστοχίες της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home