Thursday, November 05, 2020

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ

 Οι εκλογείς ψηφίζουν αντίθετα από τα συμφέροντά τους. Επιλέγουν αυτούς που τους ταιριάζουν. Ο Τράμπ μισούσε τους φτωχούς ανθρώπους και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς τον ψήφισαν.


Με  την εκλογή Τραμπ και την προεδρία του αναδείχτηκαν λαϊκιστικές (ο καθένας άκουσε ότι ήθελε να ακούσει), ρατσιστικές (μαύροι - ανωτερότητα λευκών, ηθική ανωτερότητα των Αμερικάνων) μισαλλόδοξες (μουσουλμάνοι - μεξικάνοι ολοκληρωτική και πλήρης απαγόρευση εισόδου), σεξιστικές (μειωτικές απόψεις για τι γυναίκες και το γυναικείο φύλο) αντιλήψεις,  προβλήθηκαν και αξιοποιήθηκαν έστω και προσωρινά σε θέσεις της αμερικάνικης διοίκησης στελέχη με ακροδεξιές πολιτικές αντιλήψεις αλλά και επανεμφανίστηκαν  οργανώσεις  (ΚΚΚ), ναζιστές και αντισημίτες που δεν ακούγονταν τα τελευταία  χρόνια στις ΗΠΑ.
Απαξίωσε την ιατρική γνώση και απέτυχε οικτρά στην αντιμετώπιση τη πανδημίας.

Μίλησε για διεφθαρμένη ελίτ εξαιρώντας τον εαυτό του (μεγιστάνας του πλούτου, έχει υπηρετήσει για χρόνια τα δικά του συμφέροντα. Δίχασε τον αμερικάνικο λαό. Ήταν αστάθμητος και απρόβλεπτος, ("πολιτικό τίποτα", "κλόουν", "ανεκδιήγητος μεγιστάνας", "αδίστακτος μπίζνεμαν, "τηλεστάρ" και "δημαγωγός" ΤΟ ΒΗΜΑ 13/11/2016).

Όμως συσπείρωσε φτωχούς ανθρώπους, εργαζόμενους και άνεργους, ντόπιους και μετανάστες (Ασιάτες, ισπανόφωνους κ.α.) στο κίνημα «η ζωή των μαύρων μετράει» που το έκανε περισσότερο μαχητικό.   


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home