Tuesday, February 12, 2019

ΣΕ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ «ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΜΑΚΡΟΝ

ΣΕ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ «ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΜΑΚΡΟΝ
Το Νοέμβρη του 2018 στη Σαβοΐα σκοτώθηκε μια 63 – χρονη διαδηλώτρια, στην Τουλούζη ένας 28-χρονος έπεσε σε κώμα χτυπημένος από πλαστική σφαίρα, τραυματίστηκαν 100-δες πολίτες και αστυνομικοί, 200 τουλάχιστον λύκεια ήταν κατειλημμένα στις αρχές του Δεκέμβρη, πυρπολύθηκε η νομαρχία Πουέ αν Βελέ και έγιναν καταστροφές στην Αψίδα του Θριάμβου.
Μετά την τέταρτη εβδομάδα (8 και 9/12/18) κινητοποιήσεων υπήρχαν 1.000 τραυματίες, 46 σε σοβαρή κατάσταση και οι προσαγωγές και συλλήψεις πάνω από 4.500
Στο 11 Σ/Κ τραυματίστηκε στο μάτι ο διαδηλωτής Ζερόμ Ροντρίγκες με αμυντική - πλαστική σφαίρα. Γράφηκε ότι στοχοποιήθηκε λόγω της ενεργού δράσης του και ότι στην ίδια κατάσταση με τραυματισμούς στα μάτια βρίσκονται ακόμη 12 διαδηλωτές.
Στο 13ο Σ/Κ δράσεων τραυματίστηκε διαδηλωτής και έχασε τέσσερα δάκτυλα το χεριού του, από χειροβομβίδα κρότου λάμψης που περιείχε ΤΝΤ.
Δύο μήνες μετά καταγράφονται: 11 νεκροί , 6 με κομένα χέρια, 20 έχασαν το μάτι τους, 189 βαριά τραυματισμένοι, 3000 τραυματισμένοι, 6 σε κώμα 8500 συλληφθέντες, 1800 καταδικασμένοι, 1500 υπόδικοι, 320 φυλακισμένοι χωρίς αναστολη, 3.000 τραυματίες.
Η καταστολή γίνεται περισσότερη βάναυση μετά τη μη αποδοχή των μέτρων κατευνασμού, την απόρριψη του εθνικού διαλόγου και τη μαζικότητα, τη συνέχιση και επέκταση του κινήματος των «ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ» σε ολόκληρη τη Γαλλία. αποθσρρύνει τη συμμετοχή αλλά εξαγριώνει τους υπόλοιπους.
Η ένταση της καταστολής προκάλεσε σοβαρές διαμαρτυρίες της Διεθνούς Αμνηστίας, εκπροσώπων του νομικού κόσμου της χώρας ακόμη και κυβερνητικών βουλευτών.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home